KRISTIANSAND: – Forestillingen er ganske humoristisk samtidig som det er et viktig tema, sier instruktør Atle Håland fra Munin teater.

Teateret skal spille stykket på Rosegården teaterhus på Lund. Stykket er basert på Fernando Arrabals manus, hvor handlingen er lagt til Afghanistan. Hålands oppgave med manuset var å legge til litt flere roller for at åtte skuespillere skulle få plass i forestillingen.

– Zapo er en soldat som er i krigen, og han kjeder seg. En dag får han besøk av familien sin som vil spise frokost med ham. Utover i historien blir han kjent med en av fiendene sine, Zepo, forteller Håland.

Etter at noen av medlemmene i teateret sluttet, ble det klart at 16 år gamle Kjetil Hansen Rynning skulle få hovedrollen.

– Jeg synes det er en veldig spennende og morsom rolle jeg har fått, sier han.

Rynning går på dramalinjen på Vågsbygd videregående skole, og har drevet med teater siden han gikk i sjette klasse. Han er inne i sitt tredje år som skuespiller i Munin teater, og utelukker ikke en fremtidig karriere som skuespiller.

– Det er et tøft yrke, og får jeg sjansen en dag, så tar jeg den garantert, sier han.

Fienden til Rynnings rolle er terroristen Zepo, som skal spilles av Daniel Messel (14) og dette blir hans skuespillerdebut.

— Jeg ble med i teateret rett etter sommeren som var, og til dette skuespillet trengte de en som er mørk, og da passet jeg ganske bra til den rollen. Det er det første skuespillet jeg er med på, sier han.