VENNESLA: Prisutdelingen fant sted i Kulturhuset i Vennesla. I juryens begrunnelse heter det:

"Hvis vi hadde spurt de bortimot tusen speidere som vår kandidat har ledet opp gjennom alle disse årene om hva som er spesielt med denne mannen, ville vi få til svar at denne speiderlederen er unik, positiv og glad og vil det beste for alle."

Speider i 65 år

Bjarne Grundetjern har vært speider siden 1947, altså i hele 65 år! Han har vært en drivende kraft i speiderarbeidet i Vennesla. Han har hatt verv som troppsleder og gruppeleder, vært aktiv pådriver for den årlige Venneslakalenderen, og jobbet for speiderhytta i Paulen og speiderhuset i Vennesla sentrum.

En viktig drivkraft for Grundetjern har vært kjærligheten til friluftslivet og det å lære barn og ungdom å bruke naturen. I tillegg til speiderlivet har han også engasjert seg gjennom styreverv i frimerkeklubben, hjelpearbeid i Russland og i korvirksomhet. Han har sittet fire år i Vennesla kulturstyre, der han var kultursekretær.

Prisvinner før

Fredag kveld var ikke første gang Grundetjern ble gjenstand for heder i form av priser. I 2006 fikk han Kongens fortjenestemedalje i sølv. Av Norges Speiderforbund fikk han i 1974 Den Hvite Hederslilje og i 1996 Æreskniven.

Kulturprisen, den siste prisen i rekka, består av en statuett designet av Gjeruld Johansen og en gavesjekk på 10.000 kroner.