KRISTIANSAND: Emanuelsen er dermed den eneste av de tre semifinalistene fra Sørlandet som har gått videre til finalen. De andre to, Rebecca Ødegaard fra Vennesla og Emilie Omland Grimstad fra Kvinesdal, er blitt stemt ut tidligere.

25 år gamle Trude Emanuelsen, som har vokst opp på Søm i Kristiansand, sang låten «Cut» av Plumb i semifinalen fredag kveld.

— Av alle som er med i Norske Talenter 2010 med sang, så er du den beste, sa juryformann Thomas Giertsen etter opptredenen i den siste semifinalen, ifølge TV2.

Erik Mogen Stenersen var den deltakeren som fikk flest stemmer av publikum, og gikk dermed direkte til finalen. Dommerne måtte deretter velge mellom Trude Emanuelsen og Kangaroos, og da både Thomas Giertsen og Mia Gundersen stemte på Kristiansand-jenta var finaleplassen sikret.

— Det er så utrolig høyt nivå på deltakerne, så jeg tror det skal mye til. Jeg tror ikke andre klarer å forstå hvor mye dette faktisk betyr for meg, og det hadde vært en drøm å komme videre, sa Emanuelsen til Fædrelandsvennen da semifinaleplassen var klar.

Finalen går av stabelen neste fredag.