KRISTIANSAND: — Jeg og Pete kjeda oss i sommer og sånn kunne vi jo ikke ha det, sier Kristopher Schau fra bandbilen til Mongo Ninja.

Lørdag kveld spiller de på Kråga Pub på Lund, i et lokale med plass til godt i underkant av 100 personer.

Det er bare en måned siden sist Schau spilte i Kristiansand, og da var det På Hjørnet med det nokså beinharde bandet Cumshots. Mongo Ninja er enda mer aggressivt, og heller mer i retning pønkcore enn metallcore. Det er Schau som står for halvparten av tekstene og vokalen, mens gitarist Pete lager riffene og resten av lyrikken. De to spilte tidligere sammen i Datsun.

— Vi skrapa sammen et band og hadde den første plata ferdig innspilt på atten dager, sier Schau fornøyd.

Debutalbumet heter «The wrist is history» og kom ut for fire måneder siden.

— Vi gleder oss som unger på å spille på Kråga. Etter det jeg hører om stedet passer det perfekt for oss, sier Schau som var på vei til konsert i Sandnes da Fædrelandsvennen ringte ham.

— Kristiansand holder på å få en rockescene jeg liker veldig godt. Se hva de får til På Hjørnet for eksempel, sier Schau om stedet han spilte på for en måned siden.

De som kommer til Kråga lørdag kveld kan vente seg knekte trommestikker og drivsvett Schau.

— Vi er litt overrasket selv over hvor fort det går. Vi spiller 35-40 minutter. Med Cumshots rekker vi seks låter på den tida, mens med Mongo Ninja blir det fort 22-23 stykker.

— Og hvordan fant dere på bandnavnet?

— Vi så et bilde av en mongoloid gutt i ninjakostyme som så riktig fornøyd ut. Egentlig hadde vi tenkt å kalle plata for Mongo Ninja, men så ble det bandet i stedet, sier Schau.

For øvrig spiller også The Penguin Suit på Kråga lørdag kveld i det som for ordens skyld er en separat konsert, og ikke en oppvarming.