OSLO: — En bedreviter. En prektig og belærende snørrunge, sier Salvador Sachez.

Han lener seg mot miksebordet i studioet sitt på Storo. Det er seg selv han beskriver. Tenåringen på debutplata til Darkside of the Force i 1998. Siden da har 32-åringen blitt voksen, og han har opparbeidet seg et renommé som en av de aller fremste hiphop-aktørene i Norge. Hans seneste album, "Happy Daze", fikk meget god mottagelse, og var med på å befeste den sterke posisjonen hans. Men Sanchez er på vei i andre retninger nå. Låten han jobber med når vi besøker ham, i ligner ikke på "Happy Daze"-skiva i det hele tatt.

Hardere

— Jeg kommer ikke til å lage en ny "Happy Daze". Det var veldig deilig å gjøre en litt mer vestkystorientert plate, og jeg var godt fornøyd med den. Men det jeg gjør nå er hardere. Det er mer hiphop, forklarer Sanchez.

Planen er en ep på nyåret en gang. Og rapperen sier tekstene er mer personlige denne gangen. De handler om å bli voksen. Om å være voksen.

Salvador Sanchez. Foto: Siv Dolmen

— Jeg er ikke så breial lenger, og har fått litt problemer med sånn bravade-hiphop. Jeg hører gjerne på det, men jeg vil ikke være en sånn fyr selv. Det har vel noe med alderen å gjøre, sier han.Derfor er han også blitt mer komfortabel bak miksepulten sin enn på scenen.

— Jeg trives best i prosessen med å lage musikk, jeg er ikke glad i å være frontfigur. Det er mye mer som skal til for å være artist enn tidligere. Du bør være glad i å vise deg fram. Det er en annen pakke som kreves. Derfor liker jeg mer og mer å jobbe for andre, sier han.

Rytme

Sanchez har en ting til felles med mange andre sørlandsartister. Han har høy status hos anmeldere og musikkeksperter. Men det brede publikum har ikke fått øynene helt opp for ham ennå.

Jeg er heldig som er født med en viss rytmesans, og jeg kan gjøre ting som er litt annerledes fordi jeg har norsk og søramerikansk bakgrunn

— Det er mange år siden jeg hadde som mål å bli verdens beste rapper. Jeg er heldig som er født med en viss rytmesans, og jeg kan gjøre ting som er litt annerledes fordi jeg har norsk og søramerikansk bakgrunn. Men en ting jeg har savnet er kunsten å sample. Det er ikke en så stor del av hiphop lenger. Jeg savner det kreative med den måten å jobbe på.

På låten "Home", som var blant de nominerte til ”tidenes sørlandslåt” i sommer, skrev Sanchez om følelsen av ikke å ha tilhørighet til en spesiell plass. Men han har musikken sin i Oslo, og det betyr mye.

— Jeg er ikke så veldig patriotisk, selv om jeg er glad i Kristiansand. Oslo er en bra by for meg å være i. Det er lettere å få jobber her, jeg kjenner flere her som driver med musikk. Men så drar jeg sikkert til Kristiansand for å gjøre ferdig plata. Geografi er ikke så viktig, sier han.

Penger

Sanchez lager egen musikk, selger beats og produserer for andre artister. Er det nok til å overleve i musikkbransjen?

— Jeg har gjort mye rare ting for penger, sier han.

Og nevner jingles, voiceovers, og til og med en reklame for Katie Melua.

Jeg er ingen styrtrik mann, men jeg er optimistisk. Jeg håper jeg kan holde på med dette uten for mange kompromisser

— Jeg er ingen styrtrik mann, men jeg er optimistisk. Jeg håper jeg kan holde på med dette uten for mange kompromisser. Jeg tror fremtiden min er mer bak miksepulten. Men hvilken, eller hvor, det aner jeg ikke. Og hvem vet. Kanskje jeg lager en kjempehit....