I OPERAEN: Her er trekkspillklubbens musikalske leder Arne Vigeland på plass i Operaen da kontrakten ble underskrevet. Bildet er hentet fra filmen. Foto: Frode Vestad
AVTALEN I BOKS: Her er Atti Eikaas og Ole Skarning er i Operaen for å signere konsertkontrakten. Foto: Frode Vestad
SPELLEMANN: Torgny Monan er ett av medlemmene vi blir bedre kjent med i dokumentaren "Med trekkspill til Operaen". Bildet er hentet fra filmen. Foto: Frode Vestad
FRA FINNØY: For Reidar Hadeland fra Finnøy treffer vi også i filmen. For han betyr samholdet i trekkspillklubben mye. Så mye at han gladelig kjører de 40 milene det er fra Finnøy tur retur Vigeland. Bildet er hentet fra filmen. Foto: Frode Vestad
FULL SAL: 35 busser kom fra Vestlandet og Sørlandet, og 700 senger på Oslo Plaza ble fylt opp da Lindesnes Trekkspillklubb hadde to utsolgte konserter i Operaen sommeren 2010. Foto: Frode Vestad

KRISTIANSAND: Frode Vestads dokumentar "Med trekkspill til Operaen" har premiere under Filmfestivalen i Haugesund i morgen.

Jeg er veldig spent. Jeg har sittet månedsvis og arbeidet alene med filmen, og nå slippes den. Jeg er spent på mottakelsen fra publikum , sier Vestad.

Dokumentaren startet som et oppdrag fra trekkspillklubben selv, men har etter hvert fanget interesse fra både kino- og tvbransjen. Filmfestivalen ønsket derfor å vise filmen under det regionale filmprogrammet.

Dokumentaren handler om trekkspillklubbens kamp om å få slippe til i Operaen i Bjørvika, og bygger seg rundt et par av medlemmenes sterke og personlige historier.

Gratis drahjelp

Og i Haugesund får Vestad gratis drahjelp til oppmerksomhet rundt filmen fra et utvalg av trekkspillklubbens medlemmer.

Alt som tildrar seg oppmerksomhet rundt filmen er bra. Trekkspillklubben har et stort publikum rundt Haugesund, og jeg tror de skal sette farge på Filmfestivalen , sier Vestad.

Les også:

— Nå er vi på vei til Haugesund, sier daglig leder i trekkspillklubben, Atti Eikaas, da Fædrelandsvennen ringer ham.

Vi gjør dette til en tur, og overnatter i Stavanger. Vi er 65 stykker i alt, og 35 av oss spiller trekkspill. Vi er klare for dette, og gleder oss , fortsetter Eikaas, som er spent på mottakelsen filmen får.

— Jeg har ikke sett den helt ferdige versjonen, men jeg er imponert av det arbeidet Frode har lagt ned. Vi skal lage litt liv før og etter visningen, men det viktigste er at filmen blir tatt godt i mot, sier Eikaas.

Skal showe i gatene

Trekkspillklubben skal spille i gatene rundt festivalkinoen i timene før premieren tirsdag ettermiddag. Etter visningen blir det premierefest i regi av Sørnorsk filmsenter, da også med bidrag fra Eikaas og co.

Dette blir noe spontant. Vi har ikke noe oppsatt show, men tar det på sparket. Det er vi alltid klare for , sier trekkspillklubblederen, som håper å få publikum med seg i Haugesunds gater i morgen.

Vi har spilt for fulle hus i Tysværtunet kulturhus de siste 12 årene, men jeg vet ikke om de har fått med seg dette. Men vi gleder oss , avslutter Eikaas.