KVINESDAL: Festivalen innførte lørdag kveld betalingsstopp da ledelsen så at festivalen kom til å styre inn mot et solid underskudd. Mandag ble samtlige kreditorer informert om at ingen får utbetalt penger før den skakkjørte økonomien er gjennomgått.

På en pressekonferanse i Kvinesdal i dag pekte festivalledelsen på flere årsaker til publikumssvikten under årets arrangement. Store nedbørsmengder samt boikottaksjon fra mc-miljøet får hovedskylda for det store underskuddet.

– Mc-folket glimret med sitt fravær under festivalen, sa pressesjef Åse Versland på pressekonferansen der det kom fram at Norway Rock mangler to millioner kroner på å kunne betale alle regningene etter årets festival som totalt kostet 13 millioner kroner.

– Vi klarte å holde budsjettet og sågar kutte i utgiftene, men dessverre sviktet billettsalget. Det er to hovedgrunner til det, nemlig det ekstreme regnværet og en dessverre effektiv boikottaksjon fra deler av mc-miljøet, sier styreleder Per Arne Netland Norway Rock Festival.

I dag hadde festivalledelsen kalt inn til pressekonferanse for å fortelle hva som gikk galt, og hvorfor de mandag måtte informere alle kreditorer om at det var iverksatt full betalingsstopp. Festivalen får advokathjelp til å skaffe seg oversikt over situasjonen. Hvorvidt det er grunnlag for en akkordløsning lik fjorårets eller om festivalen vil bli slått konkurs, er det ennå for tidlig å si noe om.

Ingen av artistene risikerer å stå uten oppgjør, da samtlige har fått betalt i forkant. Også flere leverandører har sikret seg og fått hele eller deler av oppgjøret. Nå må lønnsutbetalinger, skatter og avgifter betales først. Festivalen har blant annet en utsatt skatteregning på 700.000 kroner fra i fjor.

– Etter at betalingsstoppen ble iverksatt vil alle bli behandlet likt enten det er idrettslag som har plukket søppel eller leverandører av mat og utstyr, sier Per Arne Netland.

Se hele pressekonferansen øverst i saken!

Foto: Torbjørn Witzøe