OSLO: Lørdag kveld. Klokken er 18, det er full sal i hovedscenen i Operaen. Publikum venter i spenning. Sceneteppet henger tungt over scenen, men skal straks gå opp. Romeo og Julie, hovedpersonene i Shakespeares klassiker, skal briljere på scenen, danse seg gjennom den dramatiske historien om det unge forelskede paret som ikke fikk hverandre. De skal dø på scenen i operahuset denne lørdagskvelden, skriver Aftenposten.no.

Klokken er 19. Publikum går skuffet ut. De har ikke fått sett Christine Thomassen og Kaloyan Boyadjiev fra Nasjonalballetten tolke Romeo og Julie. Forestillingen ble avlyst, fordi sceneteppet gikk aldri opp.

Reiste fra Kristiansand

To av dem som om ikke fikk sett det svært populære stykket, er Anni og Erik Goul. Han ga billettene i gave til Annis 70-års dag.

— Vi hadde stått opp grytidlig og reist fra Kristiansand for å se dette stykket, og gledet oss mye. Det var jo veldig leit å måtte gå tilbake på hotellet, forteller Anni Goul til Aftenposten.no.

Det er første gang den klassiske balletten Romeo og Julie settes opp på Hovedscenen i operahuset i Bjørvika. Stykket har vært svært populært, og de to siste forestillingene er så å si utsolgt. Av den grunn, og fordi reiseveien er så lang, regner ikke Anni og Erik Goul med å få se Romeo og Julie.

Gledet seg

Litt selvironi har hun likevel:

— Det nye konserthuset i Kristiansand får forhåpentligvis noen snorer man kan trekke i, slik at noe lignende ikke skjer der, ler Gould.

Lars Tveiten (30) var også i operahuset lørdag kveld. Sammen med kjæresten hadde han gledet seg til å se klassikeren.

— Vi hadde store forventinger til både forestillingen og selve Operaen som scene. Derfor var det kjedelig å måtte gå uten å ha sett stykket, forteller Tveiten (30).

Tveiten forteller hvordan de ventet på at teppet skulle gå opp klokken 18, men at ingen ting skjedde. Etter noen minutter kom en ansatt på scenen, som opplyste at de hadde problemer med å få teppet opp, men at det skulle bli ordnet raskt.

Utsatt flere ganger

— Etter femten minutter fikk vi samme beskjed, men at det ville ta ytterligere ti minutter å ordne problemet. Vi fikk lov å strekke litt på bena, og stemningen var god så langt. Førti minutter senere kom den samme mannen opp på scenen. Han sa vi kunne ta oss et glass vin ute i foajeen, og beregnet at det ville ta rundt et kvarter å rette opp feilen, forteller Tveiten.

Ute i foajeen begynte en del nå å murre. Mange hadde reist langt, flere snakket om at de hadde et fly å rekke, ifølge Tveiten.

— Da vi kom inn i igjen en time etter at forestillingen skulle ha startet, kom den samme mannen opp på scenen. Han beklaget, og sa at forestillingen måtte avlyses. Mange var tydelig skuffet og sinte, sier Tveten.

Vil sette opp ny forestilling

Informasjonssjef ved Den Norske Opera og Ballett, Lene Jacobsen, bekrefter hendelsen.

— Det som skjedde, var at forteppet beklageligvis hadde satt seg fast. Intense forsøk på å få det opp lykkes ikke, og etter en time måtte forestillingen dessverre avlyses, forteller informasjonssjef ved Operaen, Lene Jacobsen.

Hun forteller at publikum ble tilbud et glass vin mens teknikere jobbet på spreng for å få teppet opp. De vil få refundert billetten.

— Dette er veldig kjedelig og beklagelig. Vi vil jo ikke annet enn å gi publikum en fantastisk forestilling. Vi vil nå å se om det er mulig å sette opp en ny forestilling, sier Jacobsen.