Lørdag skal Marte Wulff fremføre låta «Finne deg igjen» fra den nye plata «Utlengsel» på talkshowet Lindmo på NRK1. Med seg har hun Erik Faber, Kristian Tybakken på trommer og strykergruppen Oslo Strings.

— Det ble den låta siden redaksjonen der liker den så godt. De har til og med lagt ut en video der alle synger til den, sier Marte Wulff.

Ble revet med

Ifølge programleder Anne Lindmo legger redaksjonen stadig ut slike snutter:

— Den lille Facebook-snutten ble tatt opp spontant. Vi satt og skrev manus og hørte på låta og ble rett og slett aldeles revet med. En av de andre i redaksjonen tok fram kamera og filmet oss.Lindmo gleder seg til å få Marte Wulff som gjest, og til å høre «Finne deg igjen»:

— Jeg falt fullstendig for denne låta. Marte tør å være låtskriver med hjertedøra på vid gap, og har laget en helt usedvanlig hudløs fortelling om det underlige som skjer når man plutselig føler seg helt fremmed ovenfor den man forsøker å elske. Og så har hun gitt denne teksten en helt fantastisk musikalsk innpakning, den er storslagen og filmatisk og holder ikke tilbake på noen virkemidler, sier hun.

Fremskyndet plateslipp

Egentlig skulle plata slippes i april, men på grunn av opptredenen på Lindmo, bestemte Marte Wulff seg for å fremskynde plateslippet til 31. mars.

— Det hadde vært synd dersom plata ikke var tilgjengelig når man skal opptre i et så bra program som Lindmo. Alt var klart, så det var bare å gjøre det.- Hva betyr det å fremføre musikken sin i beste sendetid?

— Det er en stor glede at de liker låta så godt, og jeg vil jo gjerne at folk skal bli oppmerksomme på plata.

Rotløshet og splittelse

— Er du spent?

— Ja, det er man jo alltid, men akkurat nå fokuserer jeg veldig på Lindmo. Alt er ferdig, så nå er det ute av mine hender. Jeg vet bare at jeg har gjort mitt aller beste, svarer artisten.

— Plata heter Utlengsel. Hva betyr det?- Det er et begrep jeg har tatt med meg fra Danmark, der jeg faktisk bodde i hele fem år. På norsk ville man vel si utferdstrang, tror jeg. Men jeg syntes utlengsel rommer mye mer, og for meg kan det i sin betydning relateres til nesten alt jeg synger om. Det handler om rotløshet, splittelse og frihetstrang, og selvfølgelig om det å lengte; lengte bort, eller å lengte hjem, selv når man ikke helt vet hvor eller hva hjemme er.

Broren filmet

I 2011 begynte Marte Wulff å skrive på musikken til sin nye plate. Sommeren 2013 ble det fire dager med intens innspilling i Kilden sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Marte Wulffs bror, journalist og dokumentarfilmskaper Christian Wulff, har filmet hele prosjektet. Etter planen skal en dokumentarfilm slippes til sommeren. I januar var det videopremiere på singelen «Finne deg igjen», og 7. april blir det releasekonsert på Kulturhuset i Oslo.