EIKERAPEN: — Det er tredje året på rad jeg spiller på festivalen, og scenen blir bare mindre og mindre hvert år, spøkte Thom Hell fra scenen før han satt i gang ettermiddagskonserten.

Over hundre mennesker presset seg sammen i hagen til festivalsjefens onkel, Elling T. Eikerapen for å høre Thom Hell. De fikk både musikk og et fantastisk vær.

— Jeg har enda ikke spilt en konsert der solen ikke har skint. Kanskje sier det mest om antallet konserter jeg har hatt, fortalte Hell fra scenen.

Konserten bød på både nytt og gammelt materiale fra kristiansandsmusikeren, og på slutten av konserten tok han også i mot ønsker fra publikum. Det resulterte blant annet i en spontanframføring av fotballaget Liverpools velkjente supportersang "You'll never walk alone".

Da Thom Hell var ferdig med konserten ville publikum gjerne høre mer, og artisten var ikke vanskelig å be. Dermed ble det også et par ekstranummer på hagegjestene.

Fornøyd

Selv var Thom Hell godt fornøyd med konserten.

— Dette var helt nydelig. Jeg tror folk koste seg.

Han følte at onkel Ellings hage var et fornuftig sted å presentere materiale fra den kommende platen hans.

— Det er bra å få spilt gjennom de nye sangene live. Dette er jo en konsert som alle andre, men stemningen er så intim at jeg tør å prøve ut litt nytt materiale. 50

Senere i går kveld spilte han nok en gang på festivalen, men da i bandet til Marit Larsen på hovedscenen.

— Det tror jeg blir en fin opplevelse. I hvert fall hvis været holder seg like pent som nå.

Publikum var godt fornøyd med Hells konsert.

— Dette var veldig bra. Han har en veldig bra stemme, og tekstene var veldig bra. Jeg har ikke hørt noe på albumene hans tidligere, men nå må jeg nok kjøpe en cd, sier Carl Robstad.

Likte hagen

Hagen ble også overøst med komplimenter.

— Det var en fin, intim stemning her. Veldig avslappet. Man kunne virkelig følge med på konserten, og Thom Hell fikk også god kontakt med publikum, sier Mia Nygård.

Før, under og etter konserten kunne publikum kjøpe hjemmelagde lapper med syltetøy fra hagen. De gikk mildt sagt unna.

— Det er mange som vil ha lapper ja. Alt dette er nesten ikke til å tro. Jeg er født og oppvokst her på gården, og her er man ikke vant til naboer. Plutselig er det 5000 av dem. Vi gleder oss til festivalen hele året, sier en fornøyd lappeselger, Turid Margrethe Eikerapen.