I Japan er Dragon Quest -serien stor. Veldig stor. Så stor faktisk at om vi blir tvunget til å foreta en sammenligning så er det kun Halo og GTA som står som mulige vestlige sammenligninger.

Men med lanseringen av Dragon Quest: Journey of the Cursed King her i vesten så fikk også en rekke av vestlige gamere øynene åpne for denne tradisjonsrike franschisen. Resultatet av denne plutselige Dragon Quest -interessen verden over fører nå til ikke bare ett nytt spill, men hele seks. Og alle kommer de ut eksklusivt på Nintendo DS.

Bare på Nintendo DS

Det har lenge vært kjent at den neste "ordentlige" Dragon Quest -tittelen, Dragon Quest IX: Defenders of the Sky, vil være DS-eksklusiv, men at fem andre nå følger hakk i hæl er nytt for oss i allefall.

To av disse har vært ute i Japan en god stund nå. Det dreier seg om spin-off spillene Dragon Quest Heroes: Rocket Slime og Dragon Quest Monsters: Joker. Førstnevnte har vært mulig å skaffe gjennom U.S. import en stund nå. Sistnevnte slippes over dammen i november. Europeisk lansering er forventet like i etterkant.

Oldies, but goldies

Men om ikke dette var nok, så holder nå Square Enix på med å oppdatere Dragon Quest IV, V og VI for Nintendo DS. Og med tanke på den respektable jobben japanerne gjorde med Final Fantasy III på DS så er dette så absolutt gode nyheter for elskere av JRPG-sjangeren.

Ukjent liste

Ennå har ikke Square Enix offentliggjort sin liste av spill de akter å vise fra på Games Convention. Men det skulle forbause oss mye om ikke minst et par-tre av disse DQ-titlene dukker opp.

Stay tuned.