Det har vært skrevet sider opp og sider ned om Britney Spears' opptreden på MTV video music awards de siste to ukene, både før og etter showet.

Det har ført til at seertallene steg betraktelig fra i fjor.

Best i Miami

Mer enn 7 millioner fikk nemlig med seg den to timer lange utdelingen og en Britney Spears på scenen som ikke var helt i slaget.

Dette melder Reuters.

I 2006 ble MTV-showet sett av 5.8 millioner, men årets seertall klarte ikke å hamle opp med de tidligere suksessene i 2005 (8 millioner) og 2004 (10.3 millioner).

Mens utdelingen ble sendt fra Las Vegas og New York i henholdsvis 2007 og 2006, var det Miami som var vertsby de to årene før.

Harde skyts

Britney Spears åpnet MTV-utdelingen natt til mandag med den nye låta «Gimme more», en opptreden som er blitt kritisert for å være halvhjerta leppsync.

Britneys dansing fikk også hard medfart, dommen fra de fleste medier er klar: bevegelsene var slappe og uengasjerte og Britney bare loffet rundt på scenen.

Heller ikke antrekket og utseendet fikk unnslippe kritikk: glitterundertøyet var for tøsete og uflatterende, parykken så billig ut og Britneys kropp var ikke godt nok trent.

Les mer om teoriene bak Spears' mislykkede comeback i Hollywoodbloggen

— MTV utnyttet Britney

Men uansett resultatet av opptredenen; de fleste så nok på MTV video music awards for å få med seg Britney-comebacket.

— Hun stjal showet enten dere liker det eller ikke, uttalte «American Idol»-dommer Simon Cowell til tv-programmet «Extra» etter utdelingen.

Hip-hop-stjernen Kanye West var nominert til fem priser under MTV VMA, men måtte gå hjem tomhendt. Han har nå rettet hard kritikk mot MTV og beskylder tv-kanalen for å utnytte seg av Britney Spears for å oppnå gode seertall.

— De visste at Britney ikke var klar til å stå på scenen, men de fikk henne til å opptre likevel, erklærte han på lufta til radiostasjonen Z100 i New York.

West avslørte også at han syntes synd på popstjernen mot slutten av «Gimme more».

Britney Spears slipper sitt første album på fire år i USA 14. november.