OSLO: — Det er en totalitær ideologi som nå har fått fotfeste. Jeg vil rope ut om hvor viktig det er å være bevisst den fantastiske friheten vi har i Norge og Europa, sier hun til Dagbladet.no.

Hennes nye bok, "Men størst av alt er friheten", utgis på Kagge forlag i dag.

Storhaug har tidligere skapt voldsom debatt med sine uttalelser, og regner med at også boken vil være kontroversiell.

Et muslimsk Europa

Hun frykter at hvis politikerne ikke gjør noe vil problemene tårne seg og i verste fall bli uløselige. Og da kan Europa i løpet av år 2100 ha blitt en forlengelse av den arabiske verden.

— Konsekvenser vi ser i dag rammer først og fremst innvandrerne selv, de fratas grunnleggende rettigheter. Kjønnslemlestelse, æresrelatert vold, tvangsekteskap og kvinner som tvinges til å bli i uholdbare ekteskap. Unge gutter tvinges også, til å bli i ekteskap de lider i. Vi har stadig større grupper som blir fratatt grunnleggende rettigheter, sier Storhaug til Dagbladet.no.

Ytrinsgsfriheten i fare

Hun er også opptatt av at det er farlig å uttale seg kritisk om islam.

— Ytringsfriheten vår har blitt begrenset, det er nesten ingen lenger som tør si hva de mener om islamisme og muslimsk kultur. Man kan risikere fysiske overgrep ved å bruke ytringsfriheten, og det er jo i seg selv et tilbakeslag, sier hun til Dagbladet.no.