KRISTIANSAND: — De var borte med en gang, og jeg rakk bare å ta tre bilder av dem. Vokalisten var sur og sa «Stop taking pictures of us. Take away that fucking camera», forteller Marius Juel-Hovland.

Quart Pås utsendte Kjevik-paparazzi tilbrakte mesteparten av gårsdagen i ankomsthallen på Kjevik. Allerede klokka halv ni fortøyde han speedbåten (12,5 fot) ved brygga utenfor flyplassen. Tross skarpladd kamera og ekstrem iver gikk han likevel glipp av gårsdagens hovedband Tool.

Skuffet

— Etter noen timer fikk jeg vite at de hadde kommet dagen før. Fy, så skuffa jeg ble. Det var helt forferdelig, sier Marius. Det viste seg at han hadde møtt opp til riktig klokkeslett, men på feil dag.

Synet av ventende minibusstaxier fikk ham til å holde ut i påvente av mindre stjerner. Idet københavnflyet nærmet seg, kom mamma innom med jordbær til en sultende paparazzi.

— Like etterpå fikk jeg se noen folk med masse armbånd, og de hadde skilt med «Quart Festival» på. Da skjønte jeg at de ventet på et band. Jeg prøvde å få dem til å fortelle hvem det var, og de sa det jo til slutt. He he. Det var jo lettere enn å få ukepenger fra mamma. Først ville de ikke si noe, så jeg tilbød dem jordbær, sier Marius.

Bandkontaktene avslo i første omgang bestikkelsen.

— De sa at jeg godt kunne ta bilder, men hvis bandet bad meg stoppe måtte jeg gjøre det. Etterpå fikk jeg vite at det var Placebo. Da tok hun et jordbær likevel, sier Marius fornøyd.

Ikke snakkesalige

Etter det hyggelige møtet med Foo Fighters i fjor hadde han håp om å få i gang en form for samtale med Placebo også. Men vokalist Brian Molko var altså mildt sagt uinteressert.

— Jeg mister ikke motet av det. Jeg skal helt sikkert få større fangst enn dem i løpet av uka, lover Marius.

Også We Are Scientists fikk han bilde av i går, da de kom med Amsterdam-flyet. Det foreløpig ukjente bandet hadde ikke noe imot å bli fotografert, men særlig snakkesalige var heller ikke de.

— De sa «hello» og «what borings you here». Jeg tror de ble litt lei av blitzen min etter hvert, forteller Marius. Også hiphoperen Devin the Dude kom flyende fra Amsterdam i går.

— Men han ble for rask. Han bare smatt inn i en bil og forsvant, sier Marius.

— Merkelig dette. Jeg har ikke spist noen ting i dag siden frokost. Unntatt de jordbærene da. Jeg er så giret.