KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke om jeg er nervøs før etterpå. Jeg er jo egentlig alltid nervøs, så det er ikke noen forskjell, sier Nils Olav Drivdal.

Vokalist, gitarist og låtskriver i kristiansandsbandet Evan Seleven sitter i skogen på Sødal og prøver å fyre opp bål. Rundt ham løper en skokk viltre unger og lurer på hva mannen med kamera og blokk gjør sammen med Nils Olav. Rockeren jobber til daglig i Fredheim barnehage, og nå har han visse problemer med å få frossent løv til å tenne.

Forhåpentligvis vil han ikke ha de samme tenningsvanskene når han i kveld varmer opp for selveste Ash på Folken i Stavanger sammen med Hansemann, Dan Andre Korneli, Daniel Woodhill og Tara Øverland. Tirsdag gjør de det samme igjen på Rockefeller i Oslo.

Stor fan

Og ja; dette er samme Ash som hadde en verdenshit med «Girl from Mars» i 1996. Samme år kom det millionselgende debutalbumet «1977» ut.

— Jeg har vært stor fan av Ash i ti år, og da det nye albumet deres kom ut i år var jeg på plass i platebutikken samme dag. Nå håper jeg vi kan gjøre et godt inntrykk på dem musikalsk, sier Drivdal.

Ash og Evan Seleven blir av og til sammenlignet stilmessig, og tirsdag har Drivdal fått signaler om at viktige bransjefolk er på plass på Rockefeller.

— En representant fra Warner skal være til stede, og hun skal også ha hørt oss da vi spilte i Texas sist vinter, sier Drivdal.

For Evan Seleven har tidligere spilt både på det offisielle programmet til South by Southwest i Texas, samt på Quartfestivalen i år. En ep med grønsja støypoplåter er det eneste de så langt har gitt ut, og nå kan en overbevisende innsats på Folken og Rockefeller åpne nye dører.

— Du vet aldri hva som skjer. Vi må bare fortsette å jobbe, sier Drivdal som gjerne knuser gitaren når han opptrer.

— Jeg har veldig lyst til å gjøre det denne gangen også, men har bare to igjen. Hvis noen har en gitar de vil bli kvitt er det bare å si fra, sier instrumentvandalen.

- Barn er herlige

Han er ikke redd for å være barnslig, og føler mange paralleller mellom bandvirksomhet og livet i en barnehage.

— Vi snakker mye om avføring i bandet også. Barn er herlige. De sier det akkurat som det er, og du kan alltid vite at de mener det. Dette gjelder for eksempel ikke i musikkbransjen, der det er mange ryggslikkere, sier Drivdal.