KRISTIANSAND: 27. januar kunne Salvador Sanchez, Oscar Sepulveda, Morten Øvensen og Dj Breakneck (Christian Sørensen) ta med seg Spellemannsprisen hjem fra Oslo. Nå kan de igjen bli vinnere av en stor musikkpris for plata "El Dia De Los Puercos" som kom i fjor.

Alarmprisen blir delt ut i Oslo 27. oktober, og da samles de største navnene innen norsk musikk. Hip hop-kvartetten fra Kristiansand har blitt gjengangere i de gjeve kretser, og etter Spellemanns-triumfen er det få med peiling på musikk som ikke har hørt om Darkside of the Force fra Kristiansand.

— Det er veldig gøy å bli nominert. Vi føler i hvert fall at det er vel fortjent. Men vi tenker ikke så mye på om vi vinner eller ikke, og tar det med ro. Men selvfølgelig hadde det vært fint å vinne, sier Salvador.

Darkside of the Force er nominert i kategorien "hip-hop/rap", sammen med el Axel, Samvirkelaget, Karpe Diem og Tungtvann. Selv mener de at de skiller seg litt ut fra konkurrentene.

— Vi faller vel litt mellom to stoler. Alle er vi jo forskjellige, men vi har i hvert fall vår egen greie. Og så er vi jo fra Kristiansand! Det gjør oss jo også forskjellig fra de andre, sier Salvador.

For tiden mekker han musikk til den store gullmedaljen. Ny plate er på gang, og perfeksjonisten Sanchez legger stor ære i arbeidet.

— Det er viktig å ha nok materiale å velge i og det går alltid mye tid å finne ut av hva som gjør seg godt sammen på plate. Jeg lager musikk hele tiden.

Noe utgivelsestidspunkt vil han derfor vokte seg vel for å annonsere.

— He he, nei jeg kan ikke si så mye om det. Ting blir alltid utsatt. Men vi har en viss plan, og vi er i hvert fall i gang, sier Salvador.

En annen sørlending med vinnersjanser under Alarm er Tvedestrands-jenta Jenny Hval aka Rockettothesky, som det siste året har gjort stor suksess med plata "To Sing You Apple Trees". Rockettothesky er nominert i to kategorier, både "beste nykommer" og "beste pop".

Se listen over alle de nominerte til Alarmprisen her.