KRISTIANSAND: — Vi har brukt noen timer foran skjermen ja, sier trommeslager Tor Andre Fidjestad i Davy Jones' Locker.

Det fremdeles kontraktsløse kristiansandsbandet var tidlig ute med å registrere seg på myspace.com, et nettsted hvor snart absolutt alle musikere har sin egen profil.

230.000 brukere.

Det er allerede to år siden Davy Jones' Locker opprettet profilen sin på en nettside hvor hele 230.000 brukere nå registrerer seg daglig.

Myspace.com har i løpet av to år vokst til å bli verdens fjerde største nettsted.

Samtidig er det blitt det viktigste promoteringsverktøyet for ukjente band og artister.

Dersom du lurer på hvordan nær sagt hvem som helst låter, er det bare å gå inn på vedkommendes MySpace-side. Der kan du opprette kontakt med dem du liker. For mange er det et poeng å ha mest mulig selebre navn på vennelisten sin.

Fædrelandsvennen har gått gjennom MySpace-adressene til en rekke artister fra Kristiansand og omegn. Som du ser topper ungrockerne Davy Jones' Locker, fulgt hakk i hæl av progrockerne Green Carnation og de USA-baserte lillesanderne/tromsøværingene Hangface.

Var aktive.

— Vi er veldig aktive til å ta kontakt med folk gjennom MySpace, og det er mye på denne måten vi har blitt kjent med folk, sier Fidjestad i Davy Jones' Locker.

I 2005 gav bandet ut ep-en «Healthy People Prepare to Die», og i fjor spilte de på Bylarm.

Sist august var Davy Jones' Locker dessuten på en liten turné i Los Angeles, noe som ikke akkurat dempet interessen for dem på MySpace.

Men Davy Jones' Locker har ennå til gode å få platekontrakt, og snart kommer de med to nye låter på MySpace.

Denne uka gjør de en liten turne i Østfold sammen med In Minor som også kommer fra Kristiansand. Fredag spiller de i Askim, og lørdag gjør de to konserter i Halden.

Ingen bøksle.

Mens Davy Jones' Locker er blant de flinkeste til å bruke Myspace, er Helene Bøksle den eneste kristiansandsartisten vi ikke fant der.

— Jeg har lenge hatt dette på lista over ting jeg burde få gjort, sier Bøksle.

PS: Har vi oversett ditt band? Send oss en mail!