KRISTIANSAND: Camperne vi møtte på Quart-campen tirsdag formiddag, var litt skuffet over at så få mennesker hadde tatt turen Egsjordet i år, men hadde likevel ingenting å utsette på stemningen.

Ida Sveen (23) og Sara Sande (23) hadde tatt turen til Quart fra Asker for å tilbringe tre dager på campen. Etter en klissvåt natt i teltet, benyttet de de få solglimtene som kom tirsdag formiddag til å tørke tøy.

— Alt er vått! Vi har bare med oss ett skift, så nå hadde vi tenkt oss ned til byen og kjøpe litt tøy, sier de to jentene, som selv mener de er blant de eldste som befinner seg på Quart-campen i år.

— Det er fem år siden vi var her sist, og da var vi blant de yngste. Det er utrolig mange unge her, selv om det ikke er så mange her i det hele tatt, sier Sveen og Sande.

De er ikke skuffet over det dårlige oppmøtet på campen, men synes det er overraskende. De mener regnværet antakeligvis demper stemningen noe, men forteller at det var godt med liv natten i forveien, og at de har hatt det strålende tross det dårlige været.

— Vi er her jo aller mest for musikken, men litt for festen og stemningen også. I går var vi på Meshuggah, Black Debath, Turboneger og litt Chris Cornell. Vi ble klissvåte, men konsertene var kjempebra, forsikrer jentene.

Fuktig, men fest likevel Noen telt bortenfor finner vi guttegjengen Christian Frisch, Andre Østom og Cato Breivik fra Oslo. To av dem droppet konsertene mandag for å være på campen og feste, og regnet har tydeligvis heller ikke lagt en demper på stemningen her. Cato Breivik er godt i gang med den første, andre eller tredje øla klokken 11.00, og har litt problemer med å holde seg på stolen, men de tre gutta er i strålende humør.

— Det er jo litt trist at det er så lite folk. Det er jo nesten ikke mennesker her! Men vi skal feste og ha det gøy uansett! sier Christian Frisch og kikker utover et noe glissent Egsjorde.

De tre guttene har heldigvis sikret seg et regntett telt, men regnet har gjort klær og utstyr temmelig fuktig likevel, og nå henges håndklær, bukser og gensere til tørk på utsiden av teltet.

Og det var synet av tøy til tørk som var mest fremtredende på Quart-campen tirsdag morgen. Camperne vet å utnytte de få timene de får med tørt vær, og forbereder seg på mer regn til kvelden.