ARENDAL: I dag ble det klart at Slayer dropper Roskilde, og reiser hjem til USA 1. juli. Gunnufsen er ikke redd for at thrash-legendene også uteblir fra Hove.

— Nei, jeg har ikke fått noen signaler på det. De skal jo også spille på With Full Force i Tyskland 1. juli, en av de største metallfestivalene i Europa, sier han.

Hove er den tredje siste konserten Slayer skal ha på sin europaturné. I tillegg til nevnte WFF, skal de også spille på Metaltownfestivalen i Gøteborg 30. juni. Med kanselleringen av Roskilde, blir Gøteborg og Arendal de eneste byene i Norden som får besøk av amerikanerne i sommer. Uten at Toffen tror det får noen betydning får publikumstilstrømningen.

— Nei, folk reiser nok til Roskilde uansett. Men klart, det blir jo litt mer ekslusivt for oss.

Jakter hiphop-artister

Gunnufsen har også fire hiphop-artister som han klør i fingrene etter å presentere. Alle er i boks, men først vil de ha pengegarantier.

— De vil gjerne ha et lite depositum før vi får lov til å offentliggjøre navnene. Det er ganske vanlig, sier han.

Han vil ikke røpe hvem det dreier seg om, men lover at det er artister i verdensklasse.

— Alle er store hiphop-navn som folk har spurt etter i lang tid. To av dem er svært anerkjente, mens de andre er to mer ferske.

Onsdag kveld satt Toffen og ventet på bekreftelse fra den siste av disse fire. De tre andre har allerede godkjent å bli annonsert.

— Bankene er jo stengt siden det er ferie, så det med depositumet blir litt vrient. Men vi håper det går i boks likevel. Hvis ikke, blir det mest sannsynlig ikke noe slipp før etter påske.

Skjærtorsdag har Gunnufsen fremdeles ikke hørt noe fra den siste.

Noen av artistene det spekuleres i er Lil Wayne og Young Jeezy, begge to med røtter i sørstatene i USA. Etter at øst og vest lenge dominerte hiphop-scenen, er det nå liten tvil om hvor de unge fremadstormende kommer fra. Sørstatsbølgen har lenge vært et begrep innen amerikansk hiphop, noe som disse to er gode eksempler på.

Kan kansellere Kanselleringer ala typen Slayer gjorde på Roskilde, og som mange artister også gjorde på Quart, er umulig å unngå ifølge Gunnufsen. Hiphop-artister har også vært kjent for å trekke seg i siste liten.

— Det gjelder egentlig for alle artister, rock som hiphop. De kan for eksempel si at de er blitt syke. Av og til blir de også tvunget av plateselskapet til å gjøre promo-oppdrag som kolliderer med konsertdatoer. Kontrakten vi har med dem er egentlig først verdt noe når de er på plass.