ARENDAL: Hvert år tilrettelegger Arendal kommune ved Kulturnettverket for en rekke kulturarrangementer i Bakgården, som ligger i Foreningens Hus på Tyholmen i Arendal. I år er det 20 år siden den første konserten ble avholdt, og det presenteres derfor et variert jubileumsprogram.

– På bakgrunn av jubileet har vi blant annet invitert forfatter og utenrikskorrespondent for NRK, Tomm Kristiansen. I sin tid dekket han hele Christian Poppes kamp for å bevare Tyholmen med fasader og bakgårder. Og som tidligere år har vi også denne gangen lagt vekt på det skrevne ord ved siden av de musikalske innslagene, uttaler Frank Kvarstein i en pressemelding.

1. juni starter det hele med Prøysen i jazzinnpakning. Interkommunalt GårdsBruksband (Torbjørn Sunde, Frode Kjekstad, Sigurd Hole og Espen Rud), skal i samarbeid med Arendal Jazzklubb vise at det fremdeles kan svinge i Prøysen-land.

17. juni kommer Jonas Alaska til bakgården for første gang. Debutplaten er rett rundt hjørnet, og Åmli-gutten er booket til flere av sommerens store festivaler.

22. juni er det duket for en reise i Kurt Weills musikalske verden. Weill skrev alt fra røffe skillingsviser til showtunes og tragiske kjærlighetssanger i mellomkrigstidens Berlin, Paris og USA etter hans flukt fra Nazi-regimet. Noen av tekstene er skrevet av Bertholt Brecht, og er oversatt til norsk av blant andre Jens Bjørneboe. I Bakgården er det Tora Augestad, Ola Kvernberg og Stian Carstensen som tolker Weills musikk.

25. juni blir det blant annet kåseri med Tomm Kristiansen, «Afrika, en vakker dag».

29. juni skal Øvind Lyslo og Linda Øvrebø skape sommerstemning med både kjente og kjære viser på programmet.

6. juli kommer Anders Stävarby for å slå et slag for den klassiske visekunsten. Stävarby er nært knyttet tradisjonene fra blant andre Evert Taube og Cornelis Vreeswijk.

13. juli er det klart for Spellemann-vinner Ingrid Olava akkompagnert av Mattis Myrland.

Fra onsdag 20. juli til og med søndag 24. juli er det igjen klart for teaterstykket «Mellåm holmer & skjær» av Odd Vaaglund med regi av Kjersti Elvik. Stykket ble godt mottatt da det ble satt opp for første gang i fjor, og er en farsepreget gjennomgang av Arendals historie.

3. august blir det gjensyn med hyllestbandet Det Betales, som ikke overraskende synger Beatles-låter. Gruppen har ved tre tidligere anledninger fylt Bakgården til siste sete.

10. august kommer den plateaktuelle setesdølen Kim André Rysstad. Han har med seg Christian Svensson og Trym Bjønnes. I 2009 gjestet han Bakgården med trioen Kingelvev, og vant samme år både INTRO-folk og ble kåret til Årets unge folkemusiker.

17. august kommer Sveriges singer— og songwriters førstedame, Marie Bergman. Få artister har turnert så mye i Norden som henne, og hun har spilt på de fleste festivaler. Blant annet fire ganger på Roskilde.

24. august presenteres både litterære og musikalske stemmer med Dag Solstad, Knut Buen og Leiv Solberg under tittelen «Gapeleg og skapeleg».

For mer info :http://www.ibakgaarden.no/Nytt vindu