KRISTIANSAND: Fjorårets Quart Festival slo alle rekorder både når det gjaldt artistenes berømmelse og publikums antall. I år får vi en mindre kommersiell Quart Festival, mest fordi de helt store navnene ikke skal på turné i sommer. Nå er det riktignok plenty store kanoner rullende på veien, men de fleste er nostalgiband og hva festivalsjef Toffen Gunnufsen kaller «gammalt rødd». Både Pearl Jam, Iron Maiden og nå sist The Cure er blitt vurdert som ikke passende eller uforholdsmessig dyre for Quart. I stedet for The Cure valgte Toffen for eksempel Nine Inch Nails som han offentliggjorde søndag.Billettsalg tar av

— Men jeg kan garantere at årets program blir vel så interessant som fjorårets, sier Toffen. Mens Roskilde Festivalen har plass til en mann som Willie Nelson, satser Quart Festivalen heller på alternativ integritet i et vanskelig booking-år. Oasis som det hittil største navnet skulle likevel sikre godt Quart-besøk.Og det ser ut til at publikum nå kjøper billetter til Quart på rent renommé. Salgstallene ligger allerede på samme nivå som 20. april i fjor med 3000 solgte.- 20. april hadde vi offentliggjort alle headlinerne og kjørte kampanje. Nå har vi solgt like mange billetter bare på Oasis og uten kampanje, sier Toffen.Og i år blir altså Bendiksbukta hovedscene, mens Idrettsplassen får hvile.Reduserte ambisjoner?

— Det er plass til flere enn du tror i Bendiksbukta. Det er ikke noe problem å få inn 8000 der, sier Toffen. Dermed har han kapasitet til ganske store band der også. På den nye Salamanderscenen oppe i skogen vil det være plass til 2-3000 når motorsag-gjengen har gjort sitt. Dermed blir det mye kortere vei mellom scenene og folk slipper å trave lange veier på støvete stier.Minst like viktig er det at man sparer store produksjonskostnader ved å kutte ut Idrettsplassen. Derfor reduseres antall nødvendig solgte billetter hver dag med 1000 til 1500. Man trenger bare å selge 4-5000 av de 8000 billettene som legges ut hver dag for å gå i balanse.- Legger du ikke lista litt lavt i år?- Ja, hva skulle jeg gjort, da? Tatt inn Iron Maiden bare for å få en mye dyrere produksjon? parerer Toffen. Han garanterer likevel at han har flere store artister i ermet. I løpet av uken håper han å offentliggjøre enda et svært navn.- Og det skal bli bra flipp å se Oasis i Bendiksbukta. Det hadde jeg ikke trodd i 1997, sier han.