KRISTIANSAND: Det har vært rift om billettene til "The Show Must go on II". Første versjon av tribute-showet så dagens lys allerede i 2007, og til nå har det blitt sett av rundt 250 000 mennesker i Norge. 2012 ble et høydepunkt i forhold til publikumstall, og showet er nå inne i sin siste turnéfase på norsk jord før veien går videre ut i den store verden. Både Las Vegas og Japan står på programmet. For hovedpersonen er showet et resultat av flere tiårs kjærlighet til gruppa Queen. En lidenskap han etter showsuksessen å dømme, deler med mange andre.

— Queen har fulgt meg hele livet, siden jeg første gang hørte dem som guttunge på slutten av 70-tallet. Det har lenge vært en våt drøm å få lage et tribute-show med Queen-musikk. Det er så mye man kan gjøre med denne musikken, så mange ting det går an å ta tak i. Sjangrene går fra hard rock, til pop, ballader, r'n'b og disco. Det er musikk med utrolig mye innhold, som gir alle muligheter for en dynamisk forestilling, sier Nilsen.

Født i 2007

Planene ble realisert i 2007, da med den første versjonen av "The Show Must go on", en to og en halv times collage av gruppas største hits.

— Det var veldig vanskelig for meg å fjerne låter i begynnelsen, så showet ble veldig langt. "The Show Must go on II", derimot, er laget på en litt annerledes måte. Nå er det blitt mer effektivt, mer historisk, med en gjennomgående rød tråd hvor poenget er å vise hva Queen gikk gjennom i løpet av sin karriere. Det inneholder også en hyllest til personen Freddie Mercury, som tar opp forskjellige faser av hans liv, forteller Nilsen.

Stor produksjon

Det er en stor produksjon som tar plass i konsertsalen i Kilden 1. februar. Teamet teller til sammen rundt 20 personer, med fem bandmedlemmer, tre korister, fire dansere og seks til sju lokale sangere, solister og selvfølgelig hovedpersonen selv. Lys, lyd og effekter har en sentral rolle og sceneproduksjonen er av det heftige slaget.

— Det skal bli rock! Jeg føler selv vi har funnet en ganske unik måte hylle noen på, uten at det blir for mye eller for kleint. Vi skal ikke kjede folk med for mye prat, vi ønsker at publikum skal få kjenne kjærligheten til musikken og til bandet via det vi formidler på scenen. Jeg prøver selvfølgelig ikke å være Freddie Mercury, men jeg hadde heller ikke sunget Queen-låter om jeg ikke følte jeg kunne det. Det samme gjelder for koristene og bandet vi har med. De er nøye utvalgt i forhold til stemmer og hvilken enhet de utgjør som vokalister og musikere, sier Nilsen.

Hele spekteret

Denne uka var Nilsen selv på besøk i Kilden for å sjekke ut lokalene. Han er godt vant med å synge foran alt fra 500 til 2000 mennesker, og mener Kilden er et ypperlig sted å holde show.

— Vi hadde veldig lyst til å komme til Kristiansand. Det er første gang jeg er her på Kilden og bygget er virkelig imponerende. Dette skal bli selve Kilden til rock 'n' roll, sier Nilsen.