Xbox 360

Kung Fu Panda

Utgiver: Activision

Genre: Action

Plattformer: 360, PS3, PS2, PC, Wii, DS

PEGI: 7+

Filmer som garantert kommer til å gjøre det bra på kino får som regel sitt eget dataspill. Disse spillene er sjeldent spesielt gode, men Kung Fu Panda er et hederlig unntak, her har man virkelig gått inn for å lage noe bra.

Po er en panda som blir tildelt rollen som den store dragekrigeren, noe som betyr at han må forsvare dalen der han bor mot banditter som lager kvalm. I mer tradisjonelle eventyr ville kanskje den svære, tjukke bjørnen luntet rundt og klasket til bandittene med på godmodig bjørnevis, men Po er til tross for sin fyldige figur mester i Kung Fu og lynrask som Bruce Lee, så alle kampene går for seg i forrykende tempo.

Det som gjør at Kung Fu Panda skiller seg litt ekstra fra hopen, er at Jack Black, som i filmen, har gitt stemme til Po. Sprettentjukken vi kjenner fra filmer som King Kong og Nacho Libre gjør Po unik, og det er helt tydelig at figuren er skapt rundt Blacks måte å bevege seg på og mannens ville humor. Selv teksten som ruller over skjermen mellom kapitlene i spillet er verdt å få med seg, Black leser teksten på sin helt egen måte, og bare intonasjonen hans er nok til å få deg til å flire.

Spillet er stort sett en heidundrende actionopplevelse der du fyker rundt med Po. Av og til brytes dette opp med flysekvenser og noen ganger får du spille med de andre figurene fra filmen. Omgivelsene er vakre, med fokus på asiatisk natur. Det er for så vidt ikke så mye originalt her, men det hele er skikkelig gjennomført og atskillig mer spillbart enn de aller fleste andre spillmatiseringer. Spillfanatikeren Blacks originale blanding av østerlandsk mystikk og surferspråk av typen ”totally insane danger” løfter spillet og gjør at voksne får seg en god latter, samtidig som barna kan kose seg med en kul helt som beviser at man ikke nødvendigvis trenger å være syltynn for å være ”awesomely awesome”. Kung Fu Panda er fullt av sjarm, og anbefales.