Lego Star Wars 2: The Original Trilogy

Utgiver: Lucasarts

Sjanger: Action

Alder: 3+

Plattformer: Xbox 360, PC, PS2, Xbox, Gamecube, PSP, DS

Det første spillet i Lego Star Wars-serien kom som en overraskelse på de aller fleste. Det mange trodde var et billig lisensprodukt viste seg å være et av de aller beste barnespillene i fjor, og nå kommer endelig oppfølgeren.

Det forrige spillet tok for seg de tre nyeste filmene i serien, episode I, II og III, og nå er turen kommet til de opprinnelige filmene, episode IV, V og VI. Og spillet er faktisk enda bedre enn forrige gang. Du spiller figurer som er tro kopier av ekte Lego-figurer, selv om det er tatt enkelte friheter i forhold til Lego-mennenes mangel på albue— og kneledd. Prinsesse Leias hoftebevegelser er for eksempel ganske morsomme på Lego-vis.

Alle de viktige hendelsene i filmene fortelles i tegnefilmsekvenser mellom nivåene, alt er laget av Lego og det er festlig når historien fortelles i stumfilmstil med slapstickvitser basert på Star Wars-universet. Her vil du oppleve stormtroopere som gir hverandre kokos, slapper av på spa og pusser vinduer.

Som forrige gang må du samle Legobiter (flate runde enere, for deg som kan din Lego) for å få råd til å kjøpe deg ting og tang. Denne gangen er det enda flere av dem, og nesten alt kan klaskes til med lyssverdet eller skytes på for å få tak i disse bitene. Før var det bare figurer som var vel bevandret i Kraften, som Jedier og Sither, som kunne bygge sammen ting av klosser som lå strødd rundt. Nå har hele gjengen, bortsett fra R2-D2 og de andre droidene, lært seg å bygge med Lego. Det er en fornøyelse å se dem knuse ting og bygge nye, akkurat som barn holder på i virkeligheten.

En annet nytt element er at du av og til må være stormtropper eller hodejeger for å komme inn bestemte dører. Dette løser man ganske enkelt ved å plassere automater for hjelmene til disse yrkesgruppene rett ved døren. Ikke et spesielt smart sikkerhetstiltak, men ustyrtelig morsomt når alle fiendene i neste rom tror du er en av dem når de ser Chewbacca løpe inn med en hjem på snei oppå hodet.

I det nye spillet kan du også bruke kjøretøyer. Og det er ikke mange du går glipp av her. Regn med å måtte kontrollere Landspeeder, Snowspeeder, X-wing, AT-ST, AT-AT (eller Elefanten, som den kalles her i huset). Og det er vel ingen overraskelse at du får bryne deg på å dundre gjennom asteroidebelter med selveste Tusenårsfalken, Han Solos stolthet.

Med unntak av et par flynivåer som blir for lange, og et litt kronglete oppdrag der du må dra bomber med vaieren på Snowspeederen, er Lego Star Wars 2 et helt fantastisk spill som anbefales for alle. En spiller nummer to kan når som helst hoppe inn og samarbeide med deg, og har du Xbox 360 er det så mange prestasjoner å låse opp at du kommer til å kose deg lenge med spillet for å greie alle. Musikken til John Williams og lydeffektene fra Lucasfilm er dessuten med hele veien, og skaper en genuin Star Wars-følelse.

Det er bare å si det nok en gang: The Force is strong in this one. TORE SAND