Steg for steg har de vokst seg større og større. Til å begynne med var Hekla Stålstrenga favoritter i nord. Nå er hele landet i ferd med å legge sin elsk på deres skarpskodde musikk som har en fot i folkemusikktradisjoner og en fot i rocken.

Dette er deres femte album, og lydmessig og produksjonsmessig har de aldri vært bedre enn nå. Låtene er en fryd for øret enten det handler om hverdagslige hendelser som å hente ungen i barnehagen, eller den sterke, såre, fine og melankolske viseballaden, «Sang ved sengetid».

Anne Nymo Trulsen har aldri vært en teknisk perfekt vokalist. Det er hun heller ikke her. Men hennes tekstformidling er fenomenal. Hun treffer så det holder. Hver gang! Miksen mellom hennes sang og de nydelige eller viltre klangene fra Ragnhild Furebottens fele er Hekla Stålstrenga sitt store og sikre våpen for å kapre lyttere. Hør bare det vidunderlige spillet til Furebotten på kjærlighetsballaden, «Min elsk».

Åpneren «Vingeslag» er en herlig forsmak før du blir med bandet på den videre reisen. Variert og fargerikt. Har du ikke gjort deg kjent med dette bandet før, så bør du gjøre det nå.