Grunnhistorien her er at en jentekvartett fra en fluelort i USA et steds, raner en storkiosk/veikro. Motivet for ranet er å komme til Florida, til et laaaangt vårparty med svimlende høy faktor av dop, alkohol og sex. Inntil en dag de blir arrestert for å ha røykt dop på offentlig sted. De får to dager i fengsel, iført bikini. Men se så: En ung gangster betaler for kausjonen deres. Han er selve Scarface-drømmen virkeliggjort. Han tolkes med i all sin selvnytende bisarrhet av en stilsikker James Franco. Jentene spilles av "up coming"-stjerner som tidligere har markert seg som såpebobler sett i forhold til hva de spiller her.

PARTYJENTER MØTER GANGSTER: James Franco flankeres av Selena Gomez og Vanessa Hudgens i dramaet "Spring Breakers". Foto: SF Norge

En har noe vanskelig for å se denne filmens mål, mening og retning. Er det en advarsel om at et liv helt uten moral, eller kanskje i direkte amoralitet, er meget farlig? I så fall skurrer filmen, fordi det amoralske tegnes altfor lekkert og tiltrekkende. Eller forsøker den seriøst å vise oss et bilde av en subkultur innen segmentet "Moderne, urban ungdom" som nærmest motstandsløst glir over i voldelig kriminalitet? I så fall lider den av mangel på virkelig dybde og bredde og av grundige "Årsak og virkning"-tegninger. Eller er den en kynisk underholdningsfilm, der filmens vesen har et ambivalent forhold til seg selv, slik: Vi forstår at disse jentene beveger seg rundt i et amoralsk univers, men lekre mennesker presentert i lekre bilder selger uansett. Spesielt hvis bildene i tillegg er pirrende.Kort oppsummert: En er faktisk i tvil om substansen her, men stilen er lekker.