POP

Hun er 25 år. Dette er Maria Mena sitt femte album. Hennes karrierebygging er imponerende og hun kommer nok til å gjøre det bra denne gangen også.

Forgjengeren, «Cause and effect», gjorde Mena til et stort navn i Tyskland, Sveits og Nederland. Albumet solgte til gullplate i alle disse tre landene, pluss Norge selvsagt. Hun fortsetter sin emosjonelle og utleverende stil her, men tårene, sinnet, bitterheten og angeren er ikke så påfallende og påtrengende som før. Tekstene inneholder også forsoning og beklagelser, uten at låtene og musikken fremstår som en lykkepille av den grunn.

Maria Mena har kreert en identitet i stemme og frasering som gjør henne til en original popartist med et eget uttrykk. Her beveger hun seg gjennom nakne ballader med bare piano og litt stryk til mer dramatiske øvelser. Dynamikken er med andre ord ivaretatt. En fengende låt som den nye singelen «Homeless», den sterke duetten med Mads Langer på «Habits», og melodramaet på «Takes one to know one» er tre av høydepunktene på et innholdsrikt album.

Litt ujevnt er dette, og kanskje ikke så bra som sist, men Maria Mena holder seg likevel til det nivået hun har staket ut kursen til selv.