— Det er sårbart å stå på scenen, spesielt i en setting som dette hvor alt blir veldig nært. Men det er godt å ha gjort det, sier Sunniva Kolltveit (16) etter å ha spilt på Samsen kulturhus med bandet sitt Sound Menu.

Anledningen var ungdommens kulturmønstring (UKM) lørdag, og Sound Menu var bare ett av mange innslag innen musikk, film, dans, teater og kunst presentert av barn og ungdom mellom 13 og 20. ## Ekstra nerve

Sound Menu består av fire elever fra musikklinja ved Vågsbygd videregående. Bandet er helt ferskt og fremførelsen på Samsen var deres første sceneopptreden sammen. Det var også første gang de fire spilte eget låtmateriale for et publikum.

— Det er ekstra nerve i det, for man skal ikke bare stå for gjennomførelsen, men sangen også, sier gitarist, vokalist og låtskriver Johanne Moen (17). Som plasserer låten sin i et alternativt singer/songwriter-landskap.

— Det begynte med noen enkle akkorder som jeg vel egentlig ikke kunne navnet på. Det ble veldig dystert, men jeg likte det. Så har jeg eksperimentert litt, og deretter kom teksten veldig lett, sier hun.

— Det er en veldig trist låt?

— Utrolig trist. Den handler om når man er kommet til et punkt hvor man ikke vet hvordan man skal komme seg videre i livet. Når alt ser så mørkt ut at man ikke vet hvor man skal gå, men likevel ikke er klar for å si farvel til alt. Den er dyster, men det ble sånn. For meg er tekst litt sånn at det bare kommer, sier Moen, som fikk god hjelp av de øvrige i bandet.

— Det har vært gøy å gjøre dette med deg, for da du kom til oss var allerede mye gjort, og det gikk veldig greit da vi begynte å jobbe sammen, sier Pernille Daland (klokkespill og sang) til vokalisten.

Har nådd ett mål

For de fire 1996-modellene hadde aldri gjort noe sammen før de fant ut at de ville jobbe mot UKM. De er i startgropa, men håper at samarbeidet kan utvikle seg fremover.

— Vi tar ett skritt av gangen, vi har ingen planer om å ta over verden. Nå har vi nådd det første målet om å stå på en scene sammen, så tar vi det herfra, sier Moen.

— Vi liker å spille med hverandre og vi har hatt det veldig gøy. Sjansen er god for at vi fortsetter å spille og lage låter sammen, supplerer Daland, som sammen med sine bandkolleger gikk videre til fylkesmønstringen som skal være i Buen i Mandal 6. april.

Disse gikk også videre:

Kunst:

Emile B. Spjeld

Lena Nielsen

Thea Gvalia

Ung på Hånes

Musikk:

C The Me

Ozzy & Martine

Nicolai Gill

Synne, June, Juni

Broadcast 96 (Edvard m/band)

Cheap Karma

Sound Menu

Sara & Susanne

Dans

Maxime

Phobo

Film

Plagegutar (“I’m Not A Robot”)

Filmverkstedet på Samsen ("Blodhevn")

Konferansier

Nora Nguyen og Leejie Espebu

Unge arrangører

Jo Henrik Knapstad

Eline Bjerke

Maiken Rabbersvik