KARMA_007.jpg
KARMA_005.jpg
KARMA_003.jpg
KARMA_004.jpg
KARMA_002.jpg
KARMA_006.jpg

KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen var innom festen to ganger lørdag. Første gang, da tyske The Very first Teenager akkurat hadde startet kveldens musikalske show klokka 20.30, var det relativt glissent i lokalene, noe som ifølge Karma-sjefen selv ikke er overraskende i en by som Kristiansand.

— Det er jo bare sånn her, litt håpløst. Folk sitter jo hjemme til langt på kveld før de går ut, sier Jan Kenneth Transeth.

God stemning

Han var strålende opplagt og smilende på tross av at publikum var litt treige, og da Fædrelandsvennen kom tilbake klokka 22.00 og kristiansanderne i Tenderleaves hadde entret scenen, var det langt trangere om plassen på Mølla. Stemningen var god, laidback og avslappet, med dunkel belysning, Tuborg på boks og rød- og hvitvin i champisglass.

"Kremen av Kristiansand"

Bandet Tenderleaves, for anledningen bestående av Even Øygarden (vokal), Geir Kongshaug (gitar), Trond Breen (gitar), Gunnar Sæter (trommer), Morten Martens (bass) og Eirik Sørbø (keyboard) fikk rallende applaus fra et hundretalls publikummere som så ut til å være alt fra 18 til 80 år.

— Jeg føler vi har samlet kremen av Kristiansand her i kveld. Og vi merker at når vi gjør ting som dette så kommer det musikkinteresserte og hyggelige mennesker. Og oppskriften på å lage god stemning er jo å ha hyggelige mennesker tilstede. Vi er utrolig fornøyde med kvelden. Mølla er jo også etter hvert kjent for å lage de beste festene og vi trekker et godt publikum, så dette ble en veldig god kombinasjon, sier Transeth.

Suksess for samboerne

Karmakosmetix Records drives av samboerparet Mira Svartnes Thorsen og Jan Kenneth Transeth. Selskapet startet som Transeths enmannsprosjekt i 2002, og han drev også bedriften helt alene frem til 2009. Da fikk selskapet innvilget en søknad på 200.000 kroner til markedsføringsmidler fra Cultiva, og Svartnes Thorsen ble for alvor med i klubben som kompanjong og kollega etter tidligere å ha vært styremedlem.

Artister som satser

I dag huser plateselskapet artistene Hanne Kolstø, Thelma & Clyde, I sing my body electric, Honningbarna, Goldlog, AgaiaGanzâ, Post, Transit, SHE, Soxpan, Stille Opprør og nysatsingene Silje Kåfjord og Vågsbygd Handy. Flere av artistene, blant dem stadig fremadstormende Hanne Kolstø, satser i disse dager også i utlandet. Honningbarna har til nå blitt Karmakosmetix' største suksess, og har vunnet både Spellemannpris og Urørt-pris i løpet av sin så langt korte men stormfulle karriere.

Måtte avlyse

Vågsbygd Handy måtte avlyse sin opptreden på Mølla lørdag, men ble erstattet av seksspannet Tuba Tuba fra Oslo. Dermed ble den komplette artistlisten slik: Tenderleaves, I Sing My Body Electric, The Very First Teenager, Dj Bj og Dj Behnchod og Tuba Tuba.