OSLO: — Vi har jobbet med dette en stund, og avtalen ble signert ganske nylig. Det er stas, og spennende, sier filmens produsent, Ruben Thorkildsen, som kommer fra Søgne.

— "Mer eller mindre mann" er en av de fineste – og mest underholdende – filmene jeg har sett det siste året. Vi er stolte over at den skal lede an i innvielsesfasen for Big World Pictures, sier Jonathan Howell, som driver det nystartede distribusjonsselskapet som har kjøpt de amerikanske rettighetene.

Se filmens trailer øverst i saken

Filmen skal først og fremst vises i New York, og målet er å spre den videre etter det.

— Interessen i New York vil avgjøre hvilke andre steder den vil bli vist. Men vi har hatt flotte festivalvisninger i USA, med fulle saler og god respons, så vi er fylt av spenning, sier den sørlandske produsenten.

Saken fortsetter under bildet

INTERNASJONAL SUKSESS: "Mer eller mindre mann" ble ingen kinosuksess i Norge. Nå skal den vises i USA. Her ser vi Tore Sagen (t.v.) og Henrik Rafaelsen fra en scene i filmen. Foto: SF Norge

"Mer eller mindre mann" handler om 35-årige Henrik, spilt av kristiansanderen Henrik Rafaelsen, som har problemer med å ta det siste steget inn i voksenlivet. Filmen vant pris for beste film og beste mannlige hovedrolle under filmfestivalen i Karlovy Vary i Tsjekkia i fjor sommer, men trakk bare i overkant av 10.000 til norske kinosaler etter premieren 14. september i fjor.

— Vi hadde håpt på 30.000 solgte billetter. Men filmen har blitt vist på 26 internasjonale festivaler og hatt kinovisning i tre territorier. USA blir det fjerde. Så filmen har vært en formidabel suksess for oss, sier Thorkildsen.