HOVENATT_001.jpg Foto: Kristin Ellefsen
HOVENATT_002.jpg Foto: Kristin Ellefsen
HOVENATT_003.jpg Foto: Kristin Ellefsen
HOVENATT_005.jpg Foto: Kristin Ellefsen
HOVENATT_007.jpg Foto: Kristin Ellefsen
HOVENATT_008.jpg Foto: Kristin Ellefsen
HOVENATT_010.jpg Foto: Kristin Ellefsen
Lauritz Wik Øie og Helene Watne. Foto: Kristin Ellefsen
Frode Konnestad, daglig leder for Medic Sør. Foto: Kristin Ellefsen

ARENDAL: Klokken har passert 02:00 på Hove. Nattens aller siste band har gått på scenen, og deler av festivalpublikummet har trukket mot campen. Stemningen er god i mørket. En allsangversjon av Queens "Don't Stop Me Now" synges mellom et par av teltene. I anstendighetens navn er det nesten like ille som originalen, men det har i det minste sjel.

LES OGSÅ: Mulig voldtekt på Hove

Geir Gårum, "borgermester". Foto: Kristin Ellefsen

På campen sitter Geir Gårum. Han er borgermester. Det betyr at han er bindeleddet mellom festivalen og camperne. Og han har nattevakt.— Til tider er det veldig stille, men så raser det inn med folk. Det går i rykk og napp. Vi hjelper med det vi kan, og har dessuten ansvaret for klipping av festivalbånd når folk ikke oppfører seg ordentlig. Jeg har hatt det ganske stille, så jeg har vel kuttet bånd på fem personer til nå. Det har vært mest narko, men også tyveri, sier han.

(Les mer under bildet)

Øivin Moxness Konglevoll og Thora Bjørke Sandberg. Foto: Kristin Ellefsen

LiksomkjæresterØyvin Moxness Konglevoll og Thora Bjørke Sandberg er på vei til nattens avslutningskonsert, med britiske Rudimental i amfiet. De to er ikke kjærester, selv om Øyvin liker å tro det. Thora har imidlertid en ordentlig kjæreste, så hun kan i beste fall late som.

— Vi har vært på konserter, og vi har kjøpt noen heftige glowsticks, forteller Konglevoll.

— Det er veldig fint her på denne tida av døgnet, det er alltid liv og derfor er det umulig å sove, sier liksomkjæresten. De to er fra Oslo. Henholdsvis Lille Tøyen og Grünerløkka, presiserer de.

Deilig i regn

På hovedscenen er konsertene over for lengst, men to skikkelser står likevel og lener seg mot rekkverket, som om de ikke helt har skjønt at det ikke kommer mer.

Men det viser seg at de bare venter på noen kjente, fra bandet Away, som spilte tidligere på kvelden.

— Det er helt fantastisk når det er rolig. Dagene er lange og deilige. Selv når det er litt regn så er det herlig her, sier Lauritz Wik Øie.

— Vi vurderer faktisk å stå her til i morgen, det er noen veldig kule konserter her da. Det er ingen dum idé, smiler venninnen, Helene Watne. De to er fra henholdsvis Oslo og Fredrikstad.

Frode Konnestad, daglig leder for Medic Sør. Foto: Kristin Ellefsen

FyllAlt er ikke bare vakkert på området. Det er ikke til å legge skjul på at noen har fått i seg adskillig mer alkohol enn de har godt av. Politiet melder da også om mye fyll og en hel del uprovosert vold i natt. I Medic Sørs syketelt kommer det inn en ung mann, hvis venner forklarer at han har blitt slått ned. Frode Konnestad, daglig leder for Medic Sør, mener imidlertid at ting har gått relativt rolig for seg, hvis man tar antall mennesker på området i betraktning.

— Som ellers i samfunnet, går du på byen en lørdagskveld, så er det full fart. Du vil ikke ha et helsepersonell i sentrum i Arendal og Kristiansand som står klar til å hjelpe dem. Vi har ikke inntrykk at det er mer fyll enn tidligere på festivalen. Heller motsatt, egentlig. Festivalledelsen setter sikkerhet høyt og har investert mye i det, sier Konnestad.

Slitne

Han forteller at Medic Sør har folk ute på området hele tida, og dessuten plassert ved scenene, i syketeltet - og på campen.

- Hva går det mest i hos dere i natt?

— Folk har vært her en stund nå. De begynner å bli litt slitne, de får noen småkutt, gnagsår, den type ting. Det går stort sett i småting. Det er god stemning, folk har det veldig greit, sier han.

Og torsdag får publikum oppleve Frank Ocean og Crystal Castles på hovedscenen på Hove.

HOVENATT_006.jpg Foto: Kristin Ellefsen