KRISTIANSAND: — Han er et fenomen innen sin sjanger og har stor kommersiell suksess. Han står bak mange hits og han har jobbet med en rekke dyktige artister som har løftet fram navnet hans, sier Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad .

Han mener Odderøya Live har truffet blink med sin første booking for 2013. Den franske DJ-en og produsenten David Guetta står bak et hav av hits og har solgt 18 millioner singler og album. Lørdag 6. juli blir han å finne på Odderøya.

Anmelder: Rune Slyngstad. Foto: Arkiv

— Han har en sound som slår an. Han lager et lydbilde som er veldig særegent. Du hører at det han som er produsent og du hører at det er han som er DJ. Jeg forstår godt at han har suksess, og det blir tøft å se han på Odderøya. Det blir en happening, sier Slyngstad.

Utvider

Anmelderen kommenterte etter fjorårets festival at Odderøya Live hadde funnet en suksessformel. Nå utvider de konseptet.

— I fjor la de opp til en folkelig og rocka profil. Det var smart, det hadde bred appell og gjorde festivalen til et litt mer voksent alternativ til Hove, sier han. Og konstaterer at David Guetta appellerer til et yngre publikum enn headlinere i fjor.

— Jeg vil tro at dette fort blir utsolgt. Han er utrolig populær, spesielt blant de unge. Men han er ingen fjortisartist. Absolutt ikke, understreker Slyngstad.

Største noen gang

FORNØYD: Bookingsjef for Odderøya Live, Trond Åge Nyhus. Foto: Kristin Ellefsen

Guetta regnes som en av de aller fremste i sin sjanger, og har samarbeidet med artister som Kelly Rowland, The Black Eyed Peas, Snoop Dogg og Rihanna. For å nevne en brøkdel av dem. Og for Odderøya Live er dette en drømmesignering.— Jeg er kjempefornøyd. Dette er nok den største bookingen vi har gjort. Og det var ikke lett. Vi har jobbet med dette lenge, sier bookingsjef for festivalen, Trond Åge Nyhus .

— Større enn dette blir det ikke. Det vil forundre meg om billettene ikke blir utsolgt ganske umiddelbart, legger han til.

- Dette betyr et litt annet segment enn dere har hatt tidligere?

— Ja, men vi har alltid booket det som føles riktig for oss, uten å låse oss til en spesiell sjanger. Nå er jo Guetta egentlig blitt en popartist etter hvert. Og popmusikk funker, sier Nyhus.

Første konsert ute

45-åringen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2009 med albumet "One Love" og singlene "When Love Takes Over" og "Sexy Bitch". Guetta har tidligere spilt i Oslo Spektrum og i Vallhall Arena, men dette blir første gang franskmannen gjør en utendørskonsert i Norge. Han spiller også på Koengen i Bergen 18.august.

Billettene til Odderøya blir lagt ut for salg førstkommende torsdag.