— I år har vi tenkt å kjøre "Kristian And" som kveldsshow, slik vi gjør med Sabeltann. Showet heter "Kristian And og den store bombehoppkonkurransen". Men det vil ikke starte så sent som Sabeltann. Vi tenker å starte i åttetiden, forteller administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

"Herli Land" startet i Dyreparken i 2005, og har sakte men sikkert blitt en favoritt blant de minste. Fram til i fjor ble showet kjørt som dagforestilling på utvalgte dager på amfiscenen i Kjuttaviga. I år blir det en forestilling hver kveld fra 24. juni til 3. juli. I tillegg skal det bygges en egen scene for showet, på øya der Badelandet ligger, med plass til 1000 publikummere.

— Vi ønsker å satse enda hardere på "Herli Land"-universet, som det har etablert seg en fanbase for. I tillegg ønsker vi å tilby mer program på kveldstid. Fra og med i år vil vi ha overnattingsgjester i Abra Havn, og vi ønsker å kunne gi dem et tilbud også på kveldstid, sier Aamot.

— Hvor mye vil dette koste?

— Jeg kan ikke gå ut med budsjetter, men kan bekrefte at det blir et betydelig løft. Og det blir nok så betydelig at det ikke går rundt det første året, sier Dyreparksjefen, som lover at kvaliteten på showet skal økes.

— Vi må løfte nivået fra dagens forestilling, selv om folk har vært fornøyde. Det stilles forventninger når det blir et eget kveldsshow, sier han.

Aamot håper også at showet kan holde på det sørlandske preget det har hatt til nå.

— Flere av hovedkarakterene snakker jo kristiansandsdialekt, men de siste årene har vi hyret inn noen profesjonelle skuespillere fra Oslo. Hvordan det blir i år, er ikke bestemt helt ennå, men forhåpentligvis blir noen av hovedrollene besatt av lokale skuespillere.