KRISTIANSAND: Honeytraps er et Oslo-basert band som hevder de har ett ben i "dansegulvindie"–sjangeren, hvis den faktisk fins, og ett ben i britpop-sjangeren. Nå har bandet lagt ut på en litt spesiell tur. Planen er å spille Norges 30 største byer før 1. juni. Torsdag er turen kommet til Kristiansand, som kjent Norges femte største by. Da spiller de På hjørnet. Dette blir bandets første opptreden i byen.

— Det er et ambisiøst prosjekt, men det ser faktisk ut som vi skal klare det, sier vokalist Øystein Falch Alsos til fvn.no, og forteller at de allerede har booket konserter på over 20 av de 30 nødvendige spillestedene.

Honeytraps spilte sammen med band som Datarock, Fjorden Baby, Team Me og Casiokids i 2011 og har ambisjoner om å ta liveshowene til nye høyder i løpet av denne turneen.

— Vi er et veldig utagerende liveband. Det skal være svett og det skal være energisk, sier vokalisten om bandets sceneopptredener. Han beskriver deres musikalske stil som ganske nært opp mot 90–tallets britpop, spesielt The Stone Roses.

— Målet er å lage musikk folk kan danse til og ha det gøy til. Og vi har det jo veldig gøy på scenen selv også. Vi synes det er et godt utgangspunkt for en positiv opplevelse.

I tillegg til liveprosjektet slipper Honeytraps debutsingelen "Morning Light" i disse dager. Den vil være tilgjengelig mandag 31. januar. Deretter vil de konsentrere seg om ep-utgivelser, forteller Alsos.

— Det har vist seg minst like effektivt å slippe låter kontinuerlig, i stedet for å samle opp alt kruttet og slippe hele bomba på én gang, sier han.