KRISTIANSAND: — Ja, nå er det ganske mye å gjøre. Men vi begynner å nærme oss målet, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn da Fædrelandsvennen stikker innom festivalkontoret på Fønix lørdag ettermiddag.

I løpet av helga er i underkant av 20 personer, ansatte og frivillige, i sving for å gjøre alt klart til åpningen tirsdag morgen. Den norske filmen "De tøffeste gutta" er åpningsfilm, og får sin verdenspremiere på festivalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOMMER: Sondre Blakstad Henriksen spiller hovedrollen som Modulf i filmen "De tøffeste gutta". Modulf tror han er en slags superhelt, siden han hver dag blir plaget av de tøffeste gutta på skolen, og dermed hjelper til at de andre barna ikke blir mobbet. Foto: Filmbin og SF Norge

— Da kommer fire av skuespillerne, i tillegg til regissør Christian Lo, produsent Trine Aadalen Lo og forfatter Arne Svingen, som har skrevet barneboka filmen er basert på, forteller Monrad-Krohn.

Mye besøk fra utlandet

Flere av de utenlandske filmene blir også presentert av de respektive regissører.

— I tillegg til å vise knallgode filmer, ønsker vi også at publikum skal få møte menneskene bak filmene. De som jobber med at filmen skal bli bra, sier Monrad-Krohn.

Totalt skal 70 filmer vises i løpet av festivalens fem dager. 47 av dem er norgespremierer. To av dem er lokale kortfilmer.

VENNSKAP: Kortfilmen "Min bror, Mikael" handler om forholdet mellom to brødre, der den minste har Downs syndrom. Ole Tobias Tveit og Øystein Kostøl spiller de to brødrene. Her er de fotografert i en åker i Tveit, der en scene i filmen ble spilt inn i fjor sommer. Foto: Kristin Ellefsen

— "Min bror, Mikael" er et resultat av manuskonkurransen i 2010, der Mads Eriksen vant. "Bla" er også en lokal produksjon, og har aldri blitt vist i Kristiansand, sier festivalsjefen.I fjor ble det løst ut omtrent 13.300 billetter til festivalen. Mye tyder på at også årets utgave, som er den sekstende i rekken, blir godt besøkt.

— Vi rundet 6000 solgte billetter i forrige. Til åpningsfilmen er det ikke billetter igjen, og jeg ser allerede at det er stor interesse for lørdagen. Jeg håper på ny publikumsrekord, sier Monrad-Krohn.

Musikkvideo for Honningbarna

Foruten festivalfilmene, er filmverkstedene veldig populære. Ett verksted starter allerede søndag, der 15 skoleelever ledsaget av Inger Christine Årstad skal lage en film i løpet av uka. Ett annet verksted skal lage en musikkvideo til Honningbarnas låt "Dødtid", fra deres siste album. I 2011 ble det laget en video til låta "Klart blikk".

På avslutningsdagen blir det prisutdeling. Da skal Film & Kinos barnefilmpris, ECFA-prisen og publikumsprisen Dyreparkprisen deles ut. Nytt av året er det også at en egen ungdomsjury skal kåre en vinner i festivalens eget ungdomsprogram.

— Vi har døpt om festivalens ungdomsprogram til Kristiansand Filmfestival Ung, og da er det unge voksne som er den beste juryen, sier festivalsjefen.