Kelly er anmeldt for å ha hatt sex med en mindreårig jente og deretter å ha truet henne til å ta abort, melder AP. Ifølge hans advokat, er dette den tredje sexsaken R. Kelly er innblandet i."Ingen engel"— Kelly er ingen minibank man kan tømme. Han er ingen engel, men heller ikke noe monster, sier hans advokat Gerry Margolis. Han påpeker at dette er den tredje i en serie saker der unge jenter saksøker Kelly med noe han kaller løgner og halvsannheter.

33 år gamle Kelly nekter for at han skal ha hatt samleie med den 20 år gamle Patrice Jones. Hun hevder hun var 16 da Kelly hadde sex med henne. Ifølge anmeldelsen skal Kelly gjentatte ganger hatt sex med Jones på flere steder i Chicago, inkludert hans platestudio. Hendelsene skal ha skjedd i 1999, og de to skal ha hatt møtt hverandre to-tre ganger i uken.

Kelly blir også anklaget for å ha gjort Jones gravid i september samme år og deretter tvunget henne til å ta abort.

Punget utFor en måned punget Kelly ut et ukjent beløp til Tracy Simpson, som hevdet Kelly hadde sex med henne da hun var 17. I 1998 måtte han ut med 250.000 dollar til Tiffany Hawkins, som han skal ha hatt sex med da hun var 15. Og for en måned siden dukket det opp en video som skal ha blitt tatt opp av Kelly selv: På videoen kunne man se Kelly i aksjon med en jente som påstås å være 14 år.

R&B-artisten Kelly er kjent for låter som; "Bump 'N Grind," "I Believe I Can Fly" og "Sex Me,".

Hans første skandale kom i 1994 da han giftet seg med den den gang 15 år gamle Aaliyah. Da foreldrene fikk vite om ekteskapet, ble det straks annullert og ingen av de to artistene ville kommentere det.