OSLO: Maria Arredondo (19) er storfornøyd med å ha fått med seg popstjernekollega Marion Ravn (20) som låtskriver på det kommende andrealbumet.

Etter debutsuksessen «Maria Arredondo» er Maria klar med andreplaten «Not Going Under», som kommer 8. november. Hun har jobbet med en rekke stjerneprodusenter og låtskrivere, og en av dem er Marion Ravn. Hun har skrevet låten «That Day».

— Jeg fikk høre sangen og likte den veldig, veldig godt. Jeg synes det er stas at det er nettopp hun som har skrevet den. Jeg har stor respekt for Marion, og jeg håper hun er fornøyd med resultatet, sier Maria Arredondo - som selv er veldig fornøyd med at hun for en gangs skyld har fått en låt fra en ung jente.

— Det er veldig gøy. Jeg synes det er kult at Marion også kan skrive låter for andre. Jeg traff henne på Spellemannprisen for to år siden, da jeg bare hadde en single ute og var litt mer usikker. Hun var veldig hyggelig og flink til å skryte, forteller hun.

Marion Ravn jobber for tiden med sitt eget album i USA. Hun har skrevet de fleste låtene til albumet selv sammen med hitmaskinen Max Martin, men nå debuterer hun altså som låtskriver for en annen artist.

På sin nye plate synger hun også duett med sin produsent og låtskriver Espen Lind. VG har tidligere skrevet at de gjør låten «Little Bit Better» sammen, men de to valgte seg en annen låt.

— Den heter «Remedy» og passer bedre. Den er litt rocka og er hverken typisk Espen eller typisk meg. Jeg synes det er kult med en litt mer rocka låt. Det er nemlig mange ballader på platen, forteller Maria.

Den tidligere duettpartneren Christian Ingebrigtsen har denne gangen bidratt med en låt til Maria.

Maria Arredondo har også begynt så smått å klimpre på gitar og forsøkt å skrive sine egne låter, men de tåler ikke dagens lys, mener hun.

— Nei, de holder ikke mål. Men kanskje jeg etter hvert kan bruke noen av mine egne sanger. Foreløpig har jeg behov for å være del av et team, slik at jeg slipper å stå helt alene.

Hun slapp å være alene da hun flyttet fra Vennesla til Oslo som 16-åring for å satse for fullt på popkarrieren. Hun hadde bestemt seg for å droppe videregående skolegang - og flyttet inn hos managerparet Trond Fjellmann og Kristin Robstad, som hun hadde skrevet kontrakt med allerede som 14-åring. Der bor hun fortsatt og er en del av familien.

— Vi er en slags familie, og jeg tror ikke jeg hadde klart meg like bra alene. Det viktigste er at de har gitt meg mye tid; tid til å bli forberedt på alt styret i bransjen og tid til å fordøye ting underveis.