FestivalkrigenKristiansand— Klart vi er stolte av dette. Vi hadde Beautiful People (120 Days' første navn, red. anm.) hos oss for to år siden, akkurat i de tider karrieren deres tok av som verst. Da er det spesielt hyggelig å kunne presentere 120 Days allerede 30. januar, når de igjen er på sitt absolutt hotteste, sier Louis Holbrook, som sammen med Quart-festivalens musikksjef Jørgen Skauge gjør bandbooking for Trash Pop.Både han og Skauge vokter seg vel mot å hovere i retning Arendal. De vil nødig blande Trash Pop inn i den pågående festivalkrigen. Men det ikke tvil om det er en lekker fjær i hatten for gutta å kunne skilte med 120 Days i Kristiansand allerede i januar - fem måneder før Hove. Budkrig.

I går slapp Toffen Gunnufsen og Hovefestivalen de første bandene foran neste års festival. Og det var med tydelig stolthet at festivaldebutantene i Arendal presenterte nettopp 120 Days på plakaten. De fire gutta fra Kristiansund har fått maxiyatzy hva sekserterninger angår i høst.- 120 Days er utvilsomt årets norske musikksensasjon, sier Hovefestivalen i en pressemelding. Fædrelandsvennen vet at det har vært en heftig sørlandsk festivalbudkrig om å sikre seg nettopp 120 Days. Første stikk gikk dermed til Toffen, som etter det Fædrelandsvennen erfarer måtte grave opp omlag 70.000 kroner for å sikre seg bandet eksklusivt på Sørlandet.Men:Jørgen Skauge ville ikke være med på den krigen, og booket bandet til Charlies Bar på vegne av Trash Pop. Ordkrig.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer, spiller Trash Pop-band vanligvis «for døra» - som igjen betyr at 100 prosent av billettinntektene tilfaller gutta på scenen. I dette spesielle tilfellet har imidlertid Trash Pop garantert ekstra i lønningsposen til rockekometene.- Vi har fått en avtale med vår kjære vert Restauranthuset Rederiet, som gjør det mulig for oss å sette noen navn hver sesong som er hakket større enn vanlig for oss, sier Holbrook.Det er ingen tvil om at retorikken mellom de to festivalene er i ferd med å spisse seg til. I går ble ryktet om at Quart snuser på The Who nærmest hånet av Toffen Gunnufsen i VG.- Helt uaktuelt for Hove. Vårt publikum er adskillig yngre, sa Toffen, og mente han kunne booke tre-fire andre og bedre band for samme prisen.Da Toffen i går presenterte sine første band til Hovefestivalen, var det slett ikke av et slikt kaliber at Jørgen Skauge mistet nattesøvnen.- Vi kommer til å slippe band neste fredag, men jeg føler overhodet ikke noe stress. Jeg venter heller med å gå ut med navn til jeg har noe som er av nasjonal interesse og som gir gjenlyd.Tekst: Øivind Holtheoivind.holthe@fvn.no 38 11 36 56