KRISTIANSAND: — I ettertid finner man ut hva som egentlig skjedde og hva som ble sagt i enkelte situasjoner. Jeg kan love deg at skjedde mye som ikke var pent. Spillet ble styggere enn noen kan tenke seg, sier Lene Elise Bergum.Sammen med stortingspolitiker Jan Simonsen, tidligere proffbokser Ole Klemetsen, radioprofil Janne Rønningen og musiker Gry Jannicke Jarlum utgjorde Lene Elise Bergum det norske kjendislaget i Robinson VIP. I tre uker konkurrerte de mot et svensk og et dansk kjendislag på en øy i Malaysia, og 2. januar er det premiere på TV3.- Folk var stygge med hverandre, virkelig stygge. Personlig gruer jeg meg ikke til at programmene skal sendes, men jeg kan skjønne at enkelte av deltagerne har fått trøbbel i ettertid, sier Bergum. «Dustelaget»

Det norske laget ble tidlig i innspillingen døpt til «Dustelaget», og det er liten tvil om at den interne turbulensen i den norske leiren var uhyre sterk. Motpolene Janne Rønningen og Ole Klemetsen røk svært raskt i tottene på hverandre, Gry Jannicke Jarlum ble mystisk syk og har i månedene etter programmet gått inn og ut av norske sykehus. Jan Simonsen ramlet ned fra en tønne og slet av ett leddbånd i armen og slo albuen ut av ledd. Fortsatt sliter Simonsen med smerter etter fallet. Janne Rønningen har i ettertid erkjent at det var et psykisk helvete for henne på øya.- Personlig har jeg det helt topp, men folk skal tenke seg nøye om før de melder seg på et slikt konsept. Enkelte av deltagerne på mitt lag burde nok aldri vært med. Det er en ekstrem setting på Robinson-øya, og det er lite rom for omsorg. Det handler på mange måter bare om å overleve, sier Bergum.Selv knakk hun ikke sammen psykisk, men ved et tilfelle tok følelsene totalt overhånd.- Jeg hadde tatt et feil valg, og plutselig merket jeg at jeg satt og grein helt voldsomt. I over ett minutt grein jeg, for deretter å le hjertelig igjen, sier Bergum, som et eksempel på humørsvingningene hun opplevde .Følelsene ble ekstremt sterke i en setting der presset føltes voldsomt og omgivelsene var like uvante som utrygge.- Du merker det ekstremt godt på kroppen når du ikke får utløp for følelsene dine. Det er ingen rundt deg som du kan stole på og ting bare hoper seg opp. I tillegg opplever du en skitten konkurranse der folk lyver om hverandre, sier Lene Elise Bergum. - Angrer du på at du ble med?- Nei, det gjør jeg ikke, men jeg hadde aldri gjort det igjen, sier sørlandsjenta. Hun gruer seg ikke til å se programmene, selv om hun vet at produsentene kan klippe og lime fram en virkelighet som hun ikke kjenner seg igjen i.- Det er nok meget mulig at jeg blir fremstilt som en arbeidstyrann, og det er i så fall fortjent, ler Bergum.Og legger til:- Jeg er ikke den som sitter og venter på at ting skal skje. Når folk vet at det kommer til å regne minst én time hver dag så nytter det ikke å tro at hytta bygger seg selv. Jeg har nok slengt fra meg en del skarpe replikker underveis, innrømmer Bergum. - Ikke mine venner

Hun har imidlertid ikke dårlig samvittighet overfor «kollegene» på det norske laget.- De er ikke mine venner, og jeg går ikke sammen med dem til daglig. De er ikke my cup of tea, for å si det slik, sier Bergum.Når det gjelder nakenhet og andre potensielt graverende scener stoler hun på at TV3 holder ord.- Med en gang vi ankom øya måtte vi skifte, og da stod en kameramann rett foran meg og filmet puppene. Da ble jeg forbannet, viste han fingeren, og gikk rett bort til produsenten og ga klar beskjed om at dette aldri skulle sendes på TV. Vi har en avtale med TV3 om at det ikke skal vises nakenhet, og den avtalen regner jeg med de holder, sier Bergum.Men:- Jeg har fått høre at de har filmet oss om nettene, og det bekymrer meg litt. Jeg er en «kryper» om nettene, det betyr at jeg i søvne kan krype inn i den første og beste armkroken jeg finner, og det kan jo fort være Jan Simonsen, ler Lene Elise Bergum.