Kristiansand: — Vi ser fram til et langt og fruktbart samarbeid og føler oss veldig velkommen her. Velviljen fra daglig leder har vært uvurderlig, sier økonomisk ansvarlig Are Bjørklund i LLH (Landsdsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring). I juli satte de nye eierne av utestedet Down Town kroken på døra for homsene. Bjørklund tror ikke det vil bli noe problem at Østsia ligger litt utenfor byen, og han er overbevist om at folk vil ta turen uansett.

— De som kommer på diskoene er ofte utenbys fra. Om de må ta taxi til Østsia eller til byen vil ikke bety noe. Vi trenger ikke ligge midt i smørøyet. Mange synes det er mer behagelig å være litt utenfor allfarvei. Bjørklund ser også at det kan være positivt for homofile studenter som er nye i byen at homodiskoene nå vil bli arrangert på Østsia.

— Mange er usikre og i en komme ut-fase når de reiser hjemmefra for å studere første gang. Da kan det være et pluss å få kontakt med miljøet via studentpuben, sier Bjørklund. Han poengterer at LLH er veldig godt fornøyd med konseptet på Østsia og at lokalene der er av betydelig høyere kvalitet enn de på Down Town.

— Dette er virkelig et løft opp av kjelleren for oss, og vi er veldig fornøyd med lokalene, sier Bjørklund.

Daglig leder ved Østsia, Vibeke Holm, tok selv initiativet til samarbeid med LLH. Da hun fikk høre at de var blitt kastet ut fra Down Town, inviterte hun dem personlig til å fortsette med sitt disko på HiA.

Vi skal være en åpen plass for alle. For øyeblikket leier vi ut lokalene både til lovsang for Studentlaget og disko for homofile. Det er viktig for oss å vise at vi har et mangfold og at Østsia er for alle, forklarer Holm.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no