Man skulle kanskje ikke tro at det gikk an å bli lei av å måke ned nazister, men sånn er det altså blitt. Helt til nå. Brothers in Arms er en positiv overraskelse i krigssjangeren. Du spiller en gjeng soldater som har hoppet i fallskjerm over Frankrike en ukes tid før invasjonen av Normandie. Du kontrollerer sersjant Baker, en stakkar som ikke har spesielt lyst til å være befal, men ikke har noe valg. Du har med deg et geværlag, og det som skiller Brothers in Arms fra alle andre tilsvarende spill, er hvor enkelt det er å kontrollere medsoldatene dine. Du bare høyreklikker på bakken der du vil de skal gå, så finner de stort sett den beste veien, og holder seg i dekning underveis så de ikke blir skutt.

Utviklerne har i pressemeldinger vært opptatt av at man skal kunne identifisere seg med figurene i spillet, og en av dem har til og med hevdet at han etter hvert fikk et nærere forhold til soldatene i spillet enn til sine egne venner. Litt pling i bollen, spør du meg, men faktisk er det ikke helt bak mål. Etter du har hatt med deg soldatene gjennom en rekke oppdrag, blir du faktisk litt lei deg når de må gi tapt for tyske bomber og granater. Alle gutta har sin egen personlighet som du blir glad i. Når du møter fienden i felten, har du mange muligheter. En god strategi kan være å be medsoldatene dine legge dekkild, så fienden ikke får skutt, mens du sniker deg rundt et par hus, kommer opp bak dem og gjør det du må. Hvis du er i overtall kan du også beordre soldatene dine til å løpe frem mot fienden, men dette ender ofte ikke så bra.

Grafikken er litt forrige generasjon når vi sammenlikner med spill som Half Life 2 og Doom 3, men likevel ser Brothers in Arms ganske bra ut. Alle stedene i spillet er basert på steder som finnes i Normandie, og den lyse fargepaletten med grønntoner og grått gir en effektfull kontrast til grusomhetene som foregår. Brothers in Arms er noe så sjeldent som et originalt spill fra andre verdenskrig, og anbefales for alle som liker eller har likt sjangeren. TORE SAND

Våpenbrødre i Normandie

Brothers in Arms: Road to hill 30

Ubisoft/Gearbox

Sjanger: Action fra andre verdenskrig

Plattformer: PC, Playstation 2 og Xbox