Det første spillet i Devil May Cry-serien fikk alle til å sperre opp øynene. Her fikk du et enestående grafisk uttrykk kombinert med mer intens action enn noen gang før, og toppkarakterene haglet. Andre installasjon i serien fikk litt mer lunken mottagelse, til tross for at også dette var et glimrende actionspill.

Nå er tredje blad på stammen i hyllene. Denne gangen er historien en forløper til de to andre spillene. Du spiller fremdeles Dante, tøffingen med det hvite håret som er halvt demon.

Spillet kjører i gang med den absolutt mest harry åpningssekvensen noen gang i et dataspill. Og her snakker vi bra harry, dette er gjort med en så stor dose selvironi at du kommer til å få deg en god latter mens Dante gjør kort prosess med mørkets hærskarer, samtidig som han spiser pizza.

Alt med Devil May Cry 3 er egentlig helt over toppen, til og med vanskelighetsgraden. Til tross for at Dante i en av mellomsekvensene lar seg perforere med vilje med sylskarpe ljåer, som et slags «æda-bæda» til demonene, gir dette et dårlig bilde på hvor mye han egentlig tåler når du spiller. Nå skal det kanskje ikke være noen søndagstur å ta knekken på helvetes hærskarer, men likevel, her kommer du til å få en betydelig dose grisebank i løpet av de første timene. Men når du har gått i bakken tilstrekkelig mange ganger, får du muligheten til å begynne om igjen på «lett» vanskelighetsgrad, noe som kan være et godt tips for å komme seg forbi de tøffere bossene senere i spillet.

Devil May Cry 3 er et glimrende actionspill, hvis du har tålmodighet til å lære deg kombinasjonsbevegelsene du trenger for å komme deg unna de verste angrepene og komme deg videre. Spillet byr på mer frenetisk action enn serien har gjort noen gang før, og for deg som liker goth-metal, latterlig tøffe one-linere og ditto tøffe hvithårede halvdemoner, er dette et definitivt must.

TORE SAND

Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Capcom

Genre: Action

Alder: 16+

Plattformer: Kun Playstation 2