GRIMSTAD: — Showet er ikke noe utvannet nektar, men ren juice. Det beste av det beste. Å lage show er som å handle julegaver. Det er fint å kjøpe noe fra listen som en vet de vil ha, men så er det bra å kjøpe noe overraskende som de ikke visste de ønsket seg også, sier Jon Niklas Rønning.

Fædrelandsvennen møter Rønning og hans humorpartner Anders Bye på Apotekergaarden i Grimstad. Her finpusser de på sommershowet «Bye & Rønning redder sommeren», som har premiere i kveld og som spilles ut juli.

— Det er litt dobbeltsidig. Vi skal forsøke å redde sommeren i Grimstad, og så redder jo Grimstad sommeren for oss, sier Rønning.

Prisbelønt

Siden duoen startet samarbeidet for litt over ti år siden, har de produsert en rekke show og underholdningsbidrag. Showet «Bye & Rønning prøver keiserens nye klær» vant blant annet Komiprisen for beste sceneforestilling i 2006. Årets sommershow er laget spesielt for Grimstad, og er satt sammen av duoens beste nummer fra både scenen, tv og fra radio. I tillegg skal de presentere helt nye ting. Publikum får også servert mye musikk, blant annet polkaversjonen av Donkeyboys «Ambitions».

— Vi gleder oss veldig. Bakgården her på Apotekergaarden passer perfekt for denne type show. Vi hadde en prøveforestilling i forrige uke foran 300 mennesker, og stemningen sto i taket, sier Anders Bye.

Eggum kommer

I tillegg til musikkvideoer og annerledes sangtolkninger av kjente sanger, er humorduoen også kjent for sine parodier av kjendiser som Marit Larsen, Espen Lind og Kristian Valen for å nevne noen. I kveld dukker blant andre kjendisstylist Jan Thomas, Karl Ove Knausgård, Ole Paus og Thor Hushovd opp, og kanskje kommer Jan Eggum i egen person.

— Vi gjør en parodi av Eggum som han liker veldig godt. Jeg har akkurat tekstet med ham, og det er mulig han kommer for å åpne showet. Han holder konserter i området i samme tidsrom, så det kan godt være vi dukker opp hos ham også, sier Bye.