Mandag 3. mai:

NÅJAZZ #4, LEAN MEAN DANCE MACHINE

Kick Scene klokken 20.00

For fjerde gang arrangerer Kristiansand Jazzklubb nujazz, og denne gangen er det kvintetten Lean Mean Dance Machine som åpner ballet. Dette er et maskineri av studenter fra både Oslo og Kristiansand og ifølge arrangørene spiller de musikk som smaker som ei amerikansk jazzgryte ispedd litt nordisk krydder servert på eit fat av groove og riff.

Onsdag 5. mai:

Crooner-aften

Kick Scene klokken 20.00

Kristiansand Storband og UiA er arrangører når det denne onsdagen blir gjenhør med gode gamle og herlige klassikere som " I've got you under my skin", "Georgia", "New york New york" og "Feeling good"... for å nevne noen. Kvelden Croonere er Knut Marius Djupvik, Mads With Kristoffersen, Geirmund Hansen, Pål Mathisen Rake og Marius Solevågseide. Alle for anledningen pent antrukket i dress. Musikalsk leder er Tore Bråthen.

Veronica Maggio

Havana Etcetera klokken 22.00

Hun har vært på Sørlandet før, svenske Veronica Maggio. Sist på Quartfestivalen. Nå gjester "Måndagsbarn"-sangeren Kristiansand igjen, og denne gang blir det konsert innendørs på Havana. Maggio vil også besøke årets Canal Street festival i Arendal i sommer. De to albumene hennes "Vatten&bröd" og "...Och Vinnaren Är" har gjort henne kjent godt utover Sveriges landegrenser. Hjemme i Sverige har hun vært nominert til både seks Grammies, tre P3 Guld og to Rockbjörnen.

Orgelresitasjon

Søm kirke klokken 12.00

Sofia og Tinas Italo-kveld

Charlies Bar klokken 22.00

Dj Sofia og Tina sørger for fest og Italo-musikk uti de små timer.

Torsdag 6. mai

Øygospel

Flekkerøyhallen klokken 17.00

Den fire dager lange gospel-festen på Flekkerøya starter torsdag og avsluttes søndag. Her får du møte artister som Humming People, Il Guys from Petra og Team Compass.

Cafékos på Samsen

Samsen kulturhus/Café Natmanden klokken 19.00

Denne gangen med besøk av blant andre Mellowmars fra Kristiansand.

Rebekka, releasekonsert og musikkvideo

Kick Scene klokken 21.00

Ny up & coming soul-sangerinne fra en liten by på Sørlandet, som for kvelden stiller på scenen med en rekke spennende gjester. Blant annet får du møte Jo'leon Davenue fra London, Twisted Artistics, Jonesy og Obi One. I tillegg til konsert blir det en eksklusiv lansering av Rebekkas nye musikkvideo til låta "What U Said" som hun har laget i samarbeid med "Niim The Dream Productions" i New York.

Vinnie Who

Charlies Bar klokken 22.00

Gammel disko, 80-talls-estetikk og synth. Vinnie Who er en androgyn 21-åring fra København som byr opp til syredans sammen med de danske hipstervennene sine.

Vanskelig å forestille seg? Her kan du se en smakebit fra en konsert i Reykjavik på Island:

Fredag 7. mai:

Ingenting

Kick Scene klokken 21.00

Ingenting fra Sandnes spiller klassisk rølpete rock på ekte Rogalands-mål. De står bak hit'er som "HIV-positiv", "Aldri på TV" og "Motorsag", for å nevne noen av bandets mange klassikere. De slo gjennom allerede i 1991 med sin selvtitulerte debutplate, og har solgt over 120 000 plater Norge siden da. I april 2010 gav de ut et eget live-album.

Hove Slippfest

Charlies Bar klokken 22.00

Det nærmer seg årets store festivalopplevelse på Tromøya utenfor Arendal, og i den anledning arrangerer Hovefestivalen egen slippfest i Kristiansand. Åstedet er Charlies Bar, og på musikkmenyen denne kvelden finner du House of House fra USA og No Dial Tone. House of House er kjent for å gjøre medrivende DJ/live-sett med vokal på toppen av dyp og dansbar elektronisk musikk, mens No Dial Tone består av Vibeke Bruff og Kristina Dunn. De to står bak to av hovedstadens mest ettertraktede klubbkonsepter, Lipstick og Ultraviolet.

I tillegg til dette får du for første gang se plakaten for Hovefestivalen 2010, fersk fra trykkeriket på Birkeland, med de siste oppdateringer på programmet.

Lørdag 8. mai:

Kulturnatta tar over i byen denne lørdagen, med et hundretalls arrangementer på alle tenkelige og utenkelige steder. Du får en musikkmeny så variert at det nesten kan være vanskelig å velge. Vi gir deg her et lite knippe av artistene som spiller, mens du kan se det fullstendige programmet over alle konsertene på Kulturnattas hjemmesider.

Pure n' tight, Honningbarna, James Band og Gas n' Go

Six Pence klokken 19.00

En stjernerekke av lokale band besøker SixPence i forbindelse med Kulturnatta 2010. Honningbarna ble nylig kåret til Ukas Urørte på P3, mens de erfarne musikerne i James Band nylig holdt comeback-konsert På Hjørnet. Her er det duket for en lang kveld i musikkens navn, så det er bare å finne frem rockefoten. Tidligere på dagen spiller også SixPence-aktuelle Pure n' tight på Samsen Kulturhus, hvor de gjør en eksklusiv øvingslokale-konsert.

Gatefest med Sheepy

Blikk Box-taket i Markensgate klokken 12.00

Live dj's underholder deg hele dagen midt i Markensgate. Sheepy leder showet, mens det klokken 16.00 er klart for Jonesy på "scenen", og deretter entrer Arash podiet. Siste opptreden fra taket blir fra Sheepy selv.

Pastef

Nedre Torv klokken 13.00-13.30

Afrikanske rytmer, dans og sang sørger for en oppfriskende opplevelse av de få. Ousmane Diop tar med seg sine musikalske venner og lager afrikansk fest midt i byen.

Mama's Garden Release

Sandens kjøpesenter klokken 14.00 — 15.00

Mama's Garden består av søsknene Ingvild, Håvard og Dag Arnold Gryting. De er klare med sitt første album, som lanserer under Kulturnatta i Kristiansand. Musikerne har hver for seg jobbet som sangere og korister for blant annet Ravi, Sissel, MGP, Idol, Secret Garden, Carola, Josh Groban og Bill Champlin. Dette er deres første felles plate.

Under the Shoe

Skoringen klokken 15.30 - 16.00

Denne duoen består av Daniel Funk og Kristiane Pettersen. De gjør en unik konsert hos Skoringen i forbindelse med Kulturnatta, og serverer både eget materiale og noen coverlåter, i hovedsak rolig og akustisk. Inspirirert av 30- og 40-tallets cocktail-musikk.

Once in '79

Charlies Bar klokken 16.00

Selv om det er Kulturnatt og konserter stort sett over hele byen, betyr det ikke at ettermiddagskonserten på Charlies går ut. Her stiller garasjebandet Once in '79 på scenen. Bandet spiller nostalgisk, naiv, eventyrlig, sår og leken musikk inspirert av 90-tallets støyende indiepop og 60-tallets renessanse. Fra lave, enkle melodier til mer støyende og livlig.

Salmekveld

Kristiansand Domkirke klokken 19.00

Edvard Hoem, Henning Sommerro og Kirsten Bråten Berg står klare til å gi deg en perlerad av salmer i Domkirka.

Michael Aadal Kvartett

Hjem, Markensgate klokken 19.00 - 19.30

Jazzbandet Michael Aadal Group fra Kristiansand henter størsteparten av sitt musikalsike uttrykk i moderne jazz. Men her får du også en halvtime med Michael Aadals imponerende komposisjoner, som inneholder både post rock, americana og atmosfærisk musikk.

The Sandy & Bjarne Band

Bakgården Både & klokken 19.00 — 19.45

The Sandy & Bjarne Band har en relativt beskjeden karakteristikk av sin egen musikk. Akustisk band bestående av en gutt (Bjarne), en jente (Sandy), en gitar og, noen ganger, et lite klokkespill. De spiller vår egen musikk, som antagelig springer ut fra singer/ songwriter-tradisjonen, men som ikke er helt fremmed for å prøve å høres ut som alt mulig annet.

De har tidligere gjort en opptreden På Hjørnet her i Kristiansand, og slik hørtes det ut den gang:

Oscar Jansen og Ann Birgitte Tveiten

Artpilot galleri klokken 19.00 — 20. 00

Denne duoen holder en intim improvisasjonskonsert hos Galleri Artpilot for alle lyttelystne. Oscar Jansen er kjent som jazzpianist og jobber også som musiker med artister som Inger Marie Gunderse, Ulf Wakenius, Mathisas Eick, Jojje Wadenius og Wayne Brasel.

The Ultimate Process

Pir 6 klokken 19.00-1945

Nyetablert band med musikerne Roger Gregersen, Knut Straume og Anders Haave. Bandet spiller progressiv eksperimentell spesialrock, og medlemmene har bakgrunner fra band som Headdisco, Jiggsaw Puzzle, Wicked View, Inchi og Blood Red Throne.

Platerelease Mama's Garden

Havana Etcetera klokken 19.30 - 20.00

Mama's Garden tar turen fra plateslipp på Sandens til plateslipp på Havana. Så var du uheldig og gikk glipp av dem tidligere på dagen, kan du ta igjen det tapte her.

I sing my Body Electric

Kick Scene klokken 18.30

I Ate My Pony

Kick Scene klokken 19.30 - 20.15

Kristiansandbandet holder en 45minutters konsert med flust av punk, psykedelisk lyd og indierock. Medlemmene heter Tanita Grinland (bass), Kaja Haven (vokal/gitar), Jonas Barsten ohnsen (trommer) og Haldor Røyne (gitar/effekter).

Du kan høre smakebiter på hva de har å servere på bandets MySpace-side.

Lovlydia and the Cast of Ludo

Pir 6 klokken 20.00 - 20.45

Kristiansanderen Lovlydia har med seg sin faste skare i The Cast of Ludo og stiller på scenen på Pir 6 på Kulturnatta. Sjekk ut musikken på My Space.

Søndag 9. mai:

Jaga Jazzist

Kick Scene klokken

Gjennom sine 15 leveår har Jaga Jazzist klart å etablere seg som et aldri så lite musikalsk fenomen. Bandet ble startet av hovedlåtskriver Lars Horntveth allerede i 1994. Da var han bare 14 år. De slo for alvor gjennom i 2001 med albumet "A Livingroom Hush" og har siden da turnert så godt som i hele Europa.

Akustisk Søndag

På Hjørnet klokken 22.00