KRSITIANSAND: — At Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet trenger mer tid, kan bare bety at de snakker om noe og forhandler. Hadde de nektet å endre budsjettet, hadde de ikke trengt å bruke tid. Derfor er dette et godt tegn, og jeg begynner å tro på en positiv løsning, sier Nordhus.

Sympatikonserter

Dessuten vet han at dess lenger det går, dess mer øker trykket mot de fire flertallspartiene. Det er snakk om betydelig mobilisering i kulturlivet og blant ungdommen. Framover mot helgen snakkes for eksempel om flere sympatikonserter.

— Ja, jeg har fått melding om at ganske store ting er på gang, men jeg kjenner ikke detaljene ennå, sier Nordhus.Da budsjettkameratene i felleskap la fram sitt budsjett for to uker siden, hadde de neppe forestilt seg stormen som skulle komme. Nå i siste fase er det særlig kulturstøtten det blåser rundt, og mandag krevde gruppemøtet i Høyre nye runder om turne- og arrangementsstøtten til Sørf. Selveste Bjørg Wallevik gikk på gruppemøte for å gjøre "uklokt om til klokt" som hun sa.

Støtten har skapt vekst i musikkmiljøet i byen, og skulle fortsette til etter en evaluering. Dette har ikke de borgerlige tatt hensyn til, så langt.

I går formiddag satt de borgerlige partnerne i lange møter, med en rekke tema på bordet. Dagen begynte med at Frps Tor S. Utsogn offentliggjorde at Sørf-kuttet aldri hadde vært Frps forslag, og at han var innstilt på å forhandle. KrFs Jørgen Kristiansen sa på sin side at det foreligger et budsjettforslag, som ligger fast til det endres, og at endringer kan skje helt fram til budsjettmøtet i bystyret 15. desember.

Kan ta dager

I går kveld sa ordfører Arvid Grundekjøn dette:

— Vi er i prosess, som ikke er avsluttet. Vi ser på flere sider av budsjettet. Det er stadige innspill om mange saker og tema.

— Og et innspill er altså fra gruppemøtet i ditt eget parti, det var vel mer et krav?

— Der kloke mennesker samles, tenkes gode tanker. Koalisjonen har lagt fram et felles forslag vi alle står for, men det er klart vi også ser på eventuelle endringer som kan gjøre det enda bedre. Men dette er en prosess som kan pågå helt fram til bystyret. Vi legger ikke fram noe resultat før vi har et endelig resultat.

— Men nå er det Sørf folk lurer mest på. Blir noe klart onsdag?

— Jeg ønsker ikke å kommunisere ut noe om det nå. Vi holder informasjonen i en engere krets til vi har et samlet resultat å meddele. Hvilken dag det blir, kan jeg ikke si, sier ordføreren.Møtet mellom koalisjonspartnerne tirsdag foregikk på ordførerens kontor i femte etasje i kjøpesenteret Sandens. Jørgen Kristiansen (KrF), Hans Otto Lund (H), Arvid Omdal (KrF), Odd A. Salvesen (PP) og Tor S. Utsogn (Frp) deltok i tillegg til ordføreren.