KRISTIANSAND: Nok et sørlandsband det knyttes forhåpninger til: Dirty Meadow, med sin mørke, på grensen til depressive, rock. De er aktuelle med singelen "At the Stake", og jobber med debutplata som skal ut i mars.

— Det handler mye om hva som driver folk ut i mørke og lyse aspekter av livet. Hva som gjør at folk havner i enkelte situasjoner. Ofte kjipe situasjoner, sier vokalist og gitarist Kjetil Axelsen.

Oppe og nede

Han har tidligere spilt i en duo med bandkollega Andreas Holteberg, og i september i fjor utvidet de besetningen. Resultatet ble Dirty Meadow.

— Vi var en akustisk duo og spilte inn en del musikk. Men vi hadde tanker som ikke lot seg gjennomføre i den duoen. Vi ønsker å spille på hele spekteret. Helt oppe og helt nede. Det kan vi gjøre nå, sier keyboardist/gitarist/vokalist Holteberg.

Musikken er mørk. Og tekstene er ofte det samme. For eksempel synger Kjetil Axelsen om en bekjent som legger sitt eget liv i ruiner.— Man tar sånne ting innover seg. Da er det fint å ha et band hvor man kan bearbeide det, sier vokalisten.

Trommeslager Magnar Lofthus mener de fem bandmedlemmene har en kjemi som gjør at de har funnet uttrykket de var på jakt etter.

— Det handler om å skape musikk. Jeg føler jeg har det i meg. Det å spille i et band som dette, hvor vi lager ting sammen, gjør at jeg får brukt min kunst, sier han.

— Alle er flinke på sitt område, og vi fungerer godt sammen, supplerer Axelsen.

dirty meadow 2.jpg Foto: Torstein en

SmerteOg naturligvis, som med alle andre band: Ofte ligger magien i litt motstand.

— Kreative prosesser inneholder alltid noe smerte. At man har en idé som til slutt ender opp som noe helt annet, kan for eksempel være vanskelig å svelge. Men jeg har aldri spilt i en konstellasjon som fungerer så bra som denne. Resultatet blir rikt når disse fem hodene jobber sammen, sier Holteberg.

Bandet har allerede holdt et knippe konserter, og tirsdag kveld har de releasekonsert for "At the Stake" på Pir 6. Albumet skal gis ut i mars, og deretter er ambisjonene enkle.

— Fin musikk er målet. Så får vi se, sier keyboardisten.