FARSUND: Det er Lister tingrett som i en dom pålegger Andersen å gjøre opp for sitt kausjonsansvar.

Erik Dahl solgte i januar 2007 en del aksjer i selskapet Trafikk & Miljø Eiendom AS til Arild Buli for 1,7 millioner. Det gjenstår for Buli å betale 880.000 kroner pluss renter.

Den profilerte forretningsmannen Per Gunnar Andersen fra Flekkefjord kausjonerte for Buli da han kjøpte aksjene av Dahl. Da den konkursrammede Quart-arrangøren gikk personlig konkurs, fikk ikke Erik Dahl oppgjør for aksjene han solgte til Buli. Derfor krevde Dahl pengene av kausjonisten, Per Gunnar Andersen.

Andersen har nektet å betale, selv om både han og Lister tingrett erkjenner at Buli personlig er konkurs med en gjeld på over 20 millioner kroner.

Per Gunnar Andersen mener imidlertid at Buli, gjennom sitt selskap Arbu AS, har verdier som gjør at Buli kan betale, og at han derfor skal slippe unna kausjonistansvaret. Andersen har vist til at Buli eier leiligheter i Tyrkia, og at han eier halvparten av en næringseiendom i Flekkefjord som representerer store verdier.

Lister tingrett har avvist Andersens krav. "Kausjonistens betalingsplikt er følgelig inntrådt", heter det i avgjørelsen fra Lister tingrett. Retten har vist til at det i kausjonsavtalen utelukkende er nevnt Arild Buli personlig som skyldner.

Kausjonsbeløpet var opprinnelig 880.000 kroner. Med renter har beløpet nå steget til 108.000 kroner. Det har Lister tingrett pålagt Andersen å betale til aksjeselger Dahl.