KRISTIANSAND: Tirsdag ble det klart at Mongo Ninja skal opptre fredag 5. august som oppladning til Odderøya Lives hovedkonsert med Ozzy Osbourne lørdag 6. august.

— Schau har en teft for å treffe smertepunktene i samfunnet og utfordrer det etablerte i alt han gjør, som da han lurte Oslo-pressen til å tro at hans banale sauetegninger var grensesprengende kunst. Hans irritasjon over sosiale konvensjoner får som oftest utløp i påfunn uten etablerte rammer, noe Mongo Ninja er et ypperlig eksempel på, uttaler Trond Aage Nyhus fra Odderøya Live i en pressemelding. .

Frontfigur i Mongo Ninja, Kristopher Schau, har gjennom sin karriere vært i offentlighetens søkelys for en rekke kontroversielle stunts og prosjekter, og slutter aldri å tøye de etablerte grensene. Fra radioprogrammene "XL", "Karate" og "Et Norge i krig" til tv-programmene "XLTV", "Team Antonsen" og "De Syv Dødssynder".

Han har også forfattet bestselgerboken «På vegne av venner» (2010).

I 2009 samlet Schau en gjeng filterløse musikanter til ære for alle punk og metallhoder under navnet Mongo Ninja. Tre album senere innvaderer den brokete gjengen På Hjørnet i Kristiansand for å blende enhver lytter med et arsenal av riff og "headbangertakter".

— Mongo Ninjas debutalbum traff gata som en full mann kort tid etter bandets oppstandelse. Året etter gjorde oppfølgeren en lignende adkomst med high score fra internasjonale musikkmagasiner, før bandets tredje fullengder, "Nocturnal Neanderthals", nå er å finne i hyllene. Musikken trer inn i sjangeren old school metal og selverklært hjernedød rock´n´roll, tungt inspirert av Motorhead, Slayer, Poison Idea og Zeke, skriver Nyhus i pressemeldingen.

Skal vi ta bandets rykte uten noen klyper med salt så vil det lønne seg å legge igjen hjernen på utsiden av lokalet, tre på seg tannbeskyttere og utruste edlere deler (og andre organer av vesentlig verdi) med internasjonalt godkjent verneutstyr.

Før mørkets fyrste inntar scenen på Odderøya, spiller også Clutch, Black Debbath og Audrey Horne, og utover natten På Hjørnet skal musikkjournalist, programleder og DJ, Asbjørn Slettemark, underholde de som ikke vil at kvelden skal ta slutt.

Foto: SCANPIX