KRISTIANSAND: Noen av de 200.000 kronene Rendesvouz Point fikk da de vant Cultivas idéstipend tidligere i år har gått med til å kjøpe seg inn som supportband på turneer. Og i disse dager er de ute på en landsomfattende turné med thrash/death metalbandet Susperia og ICX Vortex. Petter Hallaråker, Nicolay Tangen Svennæs, Mads With, Gunn-Hilde Erstad og Baard Kolstad sier at idéstipendet har åpnet noen nye dører.

— Vi har fått flere tilbud, og vi har vært i dialog med noen produsenter angående en EP-utgivelse. Det er ikke noe som er helt bestemt ennå, men vi jobber med det, sier gitarist Hallaråker.

— Vi har vel satt en dato i februar for at vi skal begynne å spille inn noe, og vi er i samtale med noen ganske store artister, tilføyer Erstad.

Ti konserter

Noe mer konkret vil de per i dag ikke si om det, men at de samarbeider med store artister innenfor sin sjanger er ingen hemmelighet. Susperia, som er hovednavnet under lørdagens konsert på Kick består av medlemmer som tidligere har spilt i Dimmu Borgir, Satyricon, Sarke og Chrome Division. ICX Vortex, er også en av landets mest profilerte metalpersonligheter, kjent fra Borknagar og som vokalist og bassist i Dimmu Borgir.

Metalltrioen som nå gjester Kristiansand skal i alt gjøre ti konserter sammen. På Sørlandet både på Kick og i Kvinesdal. Rendesvouz Point kaller seg et sørlandsband, selv om ingen av medlemmene opprinnelig er fra landsdelen. De fem møttes via en felles lidenskap for musikksjangeren de jobber med på UiA for to år siden, og har allerede gjort seg bemerket for sin dyktighet.

Voksende sjanger

Men på tross av en viss "flinkis"-faktor, er bandet opptatt av at de ikke skal bli for stramme. De har blant annet startet med dramatimer for å kunne utvikle scenepersonlighetene sine. De skal også kunne selge seg selv på et potensielt internasjonalt marked i framtiden, og vet de må gjøre seg bemerket. Mange vil hevde progressiv metall er en smal sjanger, men det er ikke Rendesvouz Point helt enige i. De har aldri laget en låt på under seks minutter, men det tror de heller ikke er nødvendig.

— Det tradisjonelt progressive er en stadig voksende sjanger. Det er undergrunnsmusikk, men også en av Norges viktigste eksportartikler. Et godt eksempel på det er Dimmu Borgir. Mitt personlige inntrykk er at folk begynner å få tre minutters synthpop-hits litt oppi halsen, og at de som virkelig interesserer seg for musikk gjerne trenger litt mer enn tre minutter for å lytte, sier Kolstad.