Hva synes du om statsbudsjett-forslaget? Diskutér under artikkelen eller på Twitter med hashtag #sb13sør

KRISTIANSAND: Sørnorsk filmsenter fikk 4.517.000 kroner over statsbudsjettet inneværende år. For 2013 er det foreslått å kutte støtten til 4,5 millioner kroner.

— Vi hadde søkt om en million mer, til barn/unge, kvinner og for å hjelpe produsenter, så dette var ikke "sjovt", sier den danske lederen på Sørnorsk filmsenter, Kirsten Bonnén Rask.

Den reduserte tildelingen til det sørlandske filmmiljøet står i stor kontrast til bevilgningen til film- og medieformål på landsbasis. Regjerningen foreslår å øke bevilgningene med omtrent 38 millioner kroner, totalt 744,7 millioner kroner. Det er blant annet foreslått å bevilge ti millioner til å fremme norsk film i utlandet og ni millioner til tv-drama.

— De burde generelt ha sendt flere penger i retning av regionene, sier Bonnén Rask.

- Hvilke konsekvenser får dette for dere?

— Umiddelbart tenker jeg at vi kan gjøre det samme neste år som vi gjør i år, men det blir vanskelig å øke vår innsats. Vi skal fremdeles skape best mulige prosjekter, men vi kan ikke skape mer volum. Og det burde vi fått til, nå når vi har flere produsenter og flere selskaper, sier filmsenterlederen.